Historic Monoposto Racing

Retro: Zeges voor Van der Wouden Jr, Snellen en Bikker tijdens Finaleraces Zandvoort

E17 FR 644

De slotronden van de diverse Nederlandse historische kampioenschappen, al dan niet door de HARC georganiseerd, vinden in deze oktobermaand verspreid over alle locaties plaats. Op Dijon kwamen het NK HTGT, de MG Competitions en het YTCC in actie, op Zandvoort reden intussen Historic Monoposto Racing en het NK 82-90. Volgende week komt het NK GTTC aan de bak op Zolder. Kees van der Wouden Jr, Geert Snellen en Pieter Bikker waren de winnaars op een bij vlagen kletsnat Zandvoort.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Erik van der Schaaff

Bij de Historic Monoposto's was Kees van der Wouden Jr al kampioen, maar dat weerhield hem er niet van om het seizoen nog eens dubbel winnend af te sluiten.

E17 FR 683

Met zijn Royale RP30 bleef hij Hans Meskes (Van Diemen RF78) in de eerste race maar liefst 34 seconden voor, om het in de tweede race bij een voorsprong van 12 seconden te houden – maar dan op Meskes' zoon Carly (Van Diemen RF81). Antony Raine (Merlyn Mk28) was in de eerste race de naaste concurrent van de familie Meskes, Ian Foley (Reynard SF78) in de tweede.

E17 FR 17

In het NK 82-90 won Pieter Bikker twee van de drie races in zijn BMW E30 325i. Samen met een derde plaats was dat ruim genoeg voor de klassementsleider om de titel op zijn naam te schrijven. Geert Snellen in net zo'n 325i schreef de eerste race op zijn naam. Jan de Jong werd in een Groep A M3 drie maal tweede.

E17 FR 521

Jasper Izaks en Ron Verzijlbergen boden met hun Peugeot 309 GTI 16 dapper weerstand door twee maal als derde te finishen, Izaks op de hielen van de BMW's, Verzijlbergen de Mazda MX-5's van Arno Bultman en David Koh van zich afhoudend.

E17 FR 479
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet