V8 Supercars

V8 Supercars: Andretti Autosport en Zak Brown mede-eigenaren TWR HSV Holden

Na Roger Penske is Michael Andretti per 1 januari eveneens eigenaar van een Supercarteam. Het wemelde al weken van de geruchten maar die werden op Bathurst vandaag bevestigd Teameigenaar Ryan Walkinshaw heeft een deel van zijn aandelen aan McLaren eigenaar Zak Brown en Michael Andretti overgedragen. Het TWR HSV V8 Supercar team is nu hun eigendom.

2017 Andretti Holden
Voorlopig blijft TWR met HSV Holdens racen. Andretti kijkt naar een ander merk uit.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: HSV

Andretti Autosport en Zak Brown per 1 januari 2018 mede-eigenaren TWR HSV Holden
De strijd Penske-Andretti heeft zich nu naar Australië uitgebreid. Nadat Roger Penske twee jaar geleden mede-eigenaar van Dick Johnson Racing werd, is het nu de beurt aan Michael Andretti. De Amerikaanse teambaas en Zak Brown waren het na een eerste kennismaking eerder dit jaar snel eens.

Michael Andretti: "In deze business kijken wij constant naar kansen. En dit was een fantastische mogelijkheid. Na het verlies van de officiële Holden steun is het onze taak om de gloriedagen weer terug te brengen."

Andretti heeft al één van zijn technische directeuren naar down under gestuurd. De betrokkene heeft heel ervaring in NASCAR opgedaan. Volgens Andretti heeft zijn technische directeur bij veel teams voor een U-turn gezorgd. "Hij heeft veel ervaring en hier moet de puzzel op zijn plaats gaan vallen."aldus Andretti.

Na de dood van zijn vader nam Ryan Walkinshaw het commando over en beloofde het team weer "great again" te maken. Tot nu toe is dit niet gelukt. De Holden fabriekssteun ging naar aartsrivaal Triple Eight.

Andretti bevestigde wel dat hij voor de toekomst naar een nieuwe fabrikant uitkijkt. Zeker omdat Holden er zoals bekend, met haar officiële steun is uitgestapt.

Andretti-Penske betekent oorlog
Na Indycar, NASCAR voeren Andretti en Penske nu ook oorlog op het Australische continent. Michael Andretti: " Over de supercars weet ik alles. De Amerikaanse media volgt het nauwlettend. En Penske heeft dit wel getriggerd. Op korte termijn zal er weinig veranderen. Het heeft Roger ook meer dan een jaar gekost om op dit niveau succesvol te zijn. De juiste strategie en snelheid. Daar gaat het op de baan op aankomen."

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 06 oktober 2017 12:13

  Ik vind het maar een rare move van Andretti.

  • 0
  • 0
   
  ace1 07 oktober 2017 17:21

  @Racing-Fan, Andretti Autosport is ook actief in de NASCAR, ze nemen een bestaand team over wat in het verleden succes was en de motivatie zal zijn dat ze ook in de V8 Supercars weer tegen Team Penske racen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet