IndyCar

Indycar: Tony Kanaan tekent bij A.J. Foyt racing

In tegenstelling tot zijn landgenoot en boezemvriend Helio Castroneves blijft Tony Kanaan nog enkele jaren in de Indycar series actief. De populaire Braziliaan en 2014 Indy 500 winnaar tekende vandaag een meerjarig contract met het team van A.J. Foyt Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

2917 2017 Kanaan Castroneves
Allebei 20 jaar in Indycar. TK blijft, Helio vertrekt jammer genoeg...........

Tony Kanaan tekent bij A.J. Foyt Racing
Tony Kanaan houdt er na zijn 20e Indycar-seizoen nog niet mee op. De populaire Braziliaan moest bij Ganassi het veld ruimen maar werd snel opgepakt door het team van A.J. Foyt Racing. In 2004 behaalde Kanaan met het team van Andretti Green Racing zijn eerste en enige Indycar titel. Voor het team van Andretti kwam Kanaan maar liefst acht jaar lang uit voordat hij naar KV Racing overstapte. In 2013 nam Kanaan bij het team van Chip Ganassi de plek van Dario Franchitti in. Zijn laatste overwinning behaalde hij tijdens de seizoensfinale op Fontana 2014.

Kanaan tekende vandaag in Indianapolis een meerjarig contract met het team van Foyt. Na het vertrek bij Ganassi liet het team van Foyt direct haar oog op Kanaan vallen. Larry Foyt: "Ik denk dat hij goed bij ons past. Zijn ervaring is fantastisch en past bij ons nieuw geleide engineering team. Ik denk dat hij nog over genoeg energie beschikt om op dit niveau te blijven racen"

Tevens brengt Kanaan zijn voormalige race-engineer Eric Cowden mee naar het team van Foyt. Cowden was eerder bij Penske en Ganassi actief. Eric Cowden: "Mooi dat ik mijn relatie met TK kan continueren. Met de nieuwe aerokit ligt er een grote uitdaging voor ons. Ik kan nauwelijks wachten."

Teameigenaar A.J. Foyt: "Ons team is van de voorste rijen naar de achterhoede verhuisd maar ik ben overtuigd dat Tony ons weer naar voren kan brengen. Elk jaar proberen we beter te zijn. Maar toen Tony beschikbaar was, hebben wij direct toegeslagen." Tony Kanaan: "Wij doen er alles aan om de juiste mensen in te huren en veranderingen aan te brengen. Hierin moeten wij investeren."

2017 TK Sonoma
Laatste race voor TK op Sonoma enkele weken geleden.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet