Diversen

Kort Sport: Brits, Italiaans F4, NEC Formule Renault 2.0 en Euroformula Open 2017

Caroline 0-624x416

Brits F4: Jamie Caroline kampioen na races op Brands Hatch

Zoals te verwachten werd Jamie Caroline de nieuwe kampioen in het Britse Formule 4 kampioenschap. De Brit, die het gehele jaar de klasse overheerste, had met een achtste plaats genoeg punten binnengehaald voor de titel.

Na een uitstapje door het grind in de eerste bocht moest de Carlin rijder er nog even goed voor gaan zitten om bij de top tien te komen. Door dit resultaat was hij niet meer in te halen door zijn titel rivaal Oscar Piastri. In de eerste race reed Linus Lundqvist naar zijn vijfde overwinning dit seizoen. De tweede wedstrijd op zaterdag werd een prooi voor Fortec Motorsports' Oliver York, die zijn tweede zege dit seizoen behaalde. De race op zondag werd gewonnen door Alex Quinn, die zijn aantal zeges op vier bracht.

Eindstand F4 British Championship:
1. Jamie CAROLINE (GBR) 442
2. Oscar PIASTRI (AUS) 376.5
3. Logan SARGEANT (USA) 356
4. Alex QUINN (GBR) 307
5. Linus LUNDQVIST (SWE) 306.5

Euroformula Open: aankomend weekend voorlaatste races op Jerez

De Euroformula Open rijdt het komende weekend op het Spaanse circuit van Jerez samen met de GP3 Series en Formule 2. Een raceprogramma met enkel formuleklassen aan de start.

3717-47-48

De beslissing in de titelstrijd viel het afgelopen raceweekend op Monza waar de Brit Harrison Scott (RP Motorsport) wederom met twee zeges te sterk was voor de concurrentie. Met nog vier races te gaan, 2 op Jerez en de twee afsluitende wedstrijden op Barcelona, was de Brit niet meer in te halen door zijn achtervolger Nikita Troitskiy.

Tijdschema Jerez

Stand na 12 races:
1. Harrison Scott 286
2. Nikita Troitskiy 158
3. Ameya Vaidyanathan 119
4. Jannes Fittje 115
5. Devlin De Francesco 99

382 Imola Race 3 podium.jpeg

Italiaans F4: Aankomend weekend races op Mugello. Job van Uitert kanshebber voor titel

Dankzij de geweldige prestatie van Job van Uitert op Imola waarbij de jonge coureur tweemaal wist te winnen en één maal tweede werd, heeft hij zijn achterstand in het Italiaans Formule 4 kampioenschap naar 17 punten verkleind op koploper Marcus Armstrong.

Met nog twee evenementen en zes races te gaan zijn er nog maar liefst 150 punten te verdelen. Het wordt dus spannend aankomend weekend op het circuit van Mugello. En de laatste race die Job daar reed? Die won hij.

Tijdschema Mugello

Stand:
1. Marcus Armstrong 209
2. Job van Uitert 192
3. Lorenzo Colombo 166
4. Sebastian Fernandez 131
5. Leonardo Lorandi 122

nec-foto-1-R3-722x481

Formula Renault NEC: Ontknoping titelstrijd in laatste weekend op Hockenheim

Aankomend weekend valt de ontknoping in de Formula Renault NEC titelstrijd op de Hockenheimring. Na zijn flinke crash op Spa in de eerste en de winst in de tweede race behield Gilles Magnus zijn voorsprong in het klassement. Slechts 5 punten is het verschil op tweede man Michael Benyahia en 18 op Bartlomiej Mirecki.

Met nog twee races te gaan is er nog van alles mogelijk. Net als andere rijders uit de Eurocup Formule Renault is ook MP Motorsport met zijn rijders aanwezig op Hockenheim. Leerzaam voor bijvoorbeeld Jarno Opmeer die nog nooit op Hockenheim heeft gereden.

Tijdschema Hockenheim

Stand:
1. Gilles Magnus 144
2. Michael Benyahia 139
3. Bartlomiej Mirecki 126


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet