VLN

VLN: Eindsprint begint dit weekend met 49e Barbarossapreis

Komend weekend staat de 49e editie van de ADAC Barbarossapreis op het programma. Opnieuw ruim 160 inschrijvingen voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Op de inschrijvingslijst veel nieuwe auto's en deelnemers met de blik op het seizoen 2018 gericht.

VLNR7

Tekst: Willem J. Staat
Foto: VLN

Eindsprint begint dit weekend met 49e Barbarossapreis
Een aantal bolides is nu al met 2018 specificaties uitgerust. De Manthey Porsche 911 GT3 R wordt met nieuwe componenten uitgerust en is voor komende zaterdag niet in de GT3 klasse maar in de experimentele SPX klasse. Manthey behaalde overigens vier overall overwinningen. De Manthey bolide wordt door Kevin Estre en Matteo Cairoli bemand. De Schnitzer BMW M6 GT3 wordt ditmaal eveneens voor testdoeleinden ingezet en gaat zoals bekend niet voor de dagoverwinning. Ditmaal zit de Oostenrijker Phillipp Eng weer achter het stuur. En natuurlijk zijn Tom Coronel en Michael Krumm met de gloednieuwe Nissan GT- R wederom van de partij.

Audi heeft haar twee GT4 bolides eveneens in de SPX klasse ingeschreven. Ditmaal met Rahel Frey, Christopher Haase, Christian Abt, Christopher Zöchling en Car Collection eigenaar Peter Schmidt onder wiens vlag de bolides zijn ingeschreven. Er zijn misschien iets minder GT3's dan bij voorgaande wedstrijden ingeschreven maar het niveau blijft nog steeds bijzonder hoog. "Dieter Schmidtmann" die in de vorige wedstrijd het seizoen volgens plan met de Renault R.S.0.1 beëindigde komt dit weekend samen met Frank Stippler voor het team van Phoenix Racing uit.

Bij het team van Montaplast by Land Motorsport neemt Dries Vanthoor naast Markus Winkelhock plaats. Voor de jongere broer van Laurens betekent dit zijn eerste GT3 wedstrijd op de Nordschleife. Mogelijk valt a.s. zaterdag ook al de titelbeslissing. In de M235i Cup klasse kan Michael Schrey mogelijk zijn VLN titel prolongeren. Eveneens aan de start skate board legende Titus Dittmann die na een vijfjarige afwezigheid zijn comeback op de Nordschleife maakt. Ditmaal in de SP4 T klasse met een VW Golf GTI.

Na de vorige wedstrijd werd een correctie in de uitslag uitgebracht. De Haribo Mercedes van Arnold/Farnbacher/Juncadella ruilde van positie met de Renault R.S.01 van Hammel/"Schmidtmann" die nu als tweede geklasseerd werd. De Haribo Mercedes is nu als derde in het klassement opgenomen. Traditioneel begint de VLN a.s. zaterdag exact om 12.00u. De toegang op de Nordschleife is vrij en voor paddock en grid bedraagt 15 Euro.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet