IndyCar

Indycar: Indycar-carrière Helio Castroneves voorbij. Switch naar sportscars met Team Penske

Zonder ooit kampioen te zijn geworden is de 20-jarige Indycar-carrière van Helio Castroneves definitief over. Team Penske maakt vandaag bekend dat de 42-jarige Braziliaan evenals Juan Pablo Montoya deel uit blijft maken van Team Penske, maar dan in de sportscars. De drievoudige Indy 500 winnaar zal in 2018 evenals Juan Pablo Montoya wederom op de Brickyard van de partij zijn.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

2017-04CJ6072B
Misschien nog een keer tijdens de Indy 500 in 2018? Maar Indycar is jammer genoeg een gepasseerd station voor Castroneves.

Indycar-carrière Helio Castroneves voorbij Switch naar sportscars met Team Penske
Het nieuws komt niet onverwacht. Samen met Juan Pablo Montoya, Dane Cameron en een nog niet met name genoemde rijder zal Helio Castroneves volgend jaar met een ARX 005 Daytona Prototype aan het IMSA WeatherTech kampioenschap deelnemen.

Roger Penske: "De afgelopen 20 jaar heeft Helio bewezen een waardevolle aanwinst voor het team geweest te zijn en samen kijken we uit naar nog meer successen. Coureurs als Helio, Rick Mears en Mark Donohue hebben van Team Penske gemaakt van wat het nu is."

De laatste 18 jaar maakte Helio deel uit van het Indycar Team van Roger Penske en behaalde niet minder dan 30 overwinningen en 50 poles.

Helio Castroneves: "Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik veel van mijn persoonlijke doelstellingen met Team Penske heb weten te bereiken. Om dit programma vanaf de grond op te bouwen betekent een andere belangrijke uitdaging in mijn carrière."

Dit weekend komt Castroneves samen met Juan Pablo Montoya tijdens de Petit Le Mans wedstrijd met een Oreca Gibson uit. In 2008 behaalde Castroneves met de Porsche RS Spyder een fraaie klasse-overwinning tijdens Petit Le Mans.

2009--BK412349
Drievoudig Indy 500 winnaar Helio Castroneves. Een held op de Brickyard.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 04 oktober 2017 22:48

  Nooit kampioen geworden?? Damn..... 1 van de grootste namen uit de Indycar wereld. Nooit geweten dat hij nog geen titel had. Succes in het IMSA kampioenschap Helio

  • 1
  • 0
   
  Dirk 05 oktober 2017 08:40

  Goed om te zien dat hij naar sportscars gaat, kan Castro-Neves nog jaren mee! Maar goed dat we Dixon en Kanaan nog hebben uit de oude garde, maar rijden die volgend jaar nog?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 05 oktober 2017 09:05

  Dixon wel. Kanaan is nog niet helemaal zeker.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet