Formula E

Formule E: Filippi nieuwe teamgenoot Turvey bij NIO

nio 201718 drivers

Op de eerste dag van de FIA Formule E test op Valencia heeft het NIO Formula E Team de rijders voor seizoen vier bekend gemaakt. Oliver Turvey blijft bij het team dat afgelopen seizoen onder de naam NextEV NIO Formula-E Team actief was en de Brit krijgt gezelschap van de Italiaan Luca Filippi.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Foto: PR

Luca Filippi zal in december in Hong Kong zijn Formule E-debuut maken in de NextEV NIO 003, die een iets andere kleurstelling heeft dan de auto van vorig seizoen. Filippi vervangt bij het team Nelson Piquet Jr, die onlangs de overstap maakte naar Panasonic Jaguar Racing. De Italiaan racete in het verleden in de GP2 Series, Auto GP en IndyCar en was eerder dit jaar te zien in de Blancpain GT Series. Turvey reed de vorige twee seizoenen ook al voor het team, met daarin als hoogtepunten een zesde plaats en een pole position.

nio 201718 De nieuwe NextEV NIO 003

"Ik moet iedereen bij NIO bedanken voor deze geweldige kans om in het FIA Formule E kampioenschap te rijden. Tijdens onze eerste test in Spanje kreeg ik meteen een goed gevoel bij de auto en alle mensen in het team. Om met NIO mee te doen in seizoen 4 is een droom die uitkomt en ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met Oliver en Gerry [Hughes, teambaas]," aldus de 32-jarige Filippi.

"Ik ben verheugd om voor het derde seizoen op rij verder te gaan met het NIO Formula E Team. Ik geloof dat we de afgelopen twee seizoen samen zijn gegroeid en goede vooruitgang hebben geboekt. Het hele NIO team heeft hard gewerkt aan de auto voor seizoen 4 en tijdens de tests heb ik positieve veranderingen in het chassis en de aandrijflijn gevoeld. Ik ben ervan overtuigd dat het team een stap vooruit heeft gezet," voegde Turvey daaraan toe.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet