Diversen

Div: Alex Zanardi legt Barcelona triathlon in minder dan negen uur af. Doelstelling bereikt

Alex Zanardi had het afgelopen weekend na de triathlon van Barcelona een nieuwe doelstelling bereikt. De voormalige Champcar-rijder en BMW ambassadeur verbeterde in Barcelona zijn eigen persoonlijke record.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: BMW Motorsport

Barcelona 4
En weer een nieuw persoonlijk record voor Alex Zanardi in Barcelona.

Alex Zanardi legde de Barcelona triathlon in minder dan negen uur af. Doelstelling bereikt
Afgelopen zaterdag legde Alex Zanardi de triathlon van Barcelona in 8.u 58 min. 59 secs. af. De BMW ambassadeur verbeterde zijn eigen persoonlijke record dat hij eerder dit jaar in Klagenfurt (Oostenrijk) vestigde met maar liefst 8 minuten. In een startveld van meer dan 3000 deelnemers werd de Italiaan als 45ste geklasseerd.

Het evenement begon bij het strand van Callella met 3.8 KM zwemmen in de zee van de Mediterranee. Vervolgens 180 km fietsen op een vrij vlak parcours. Het slotgedeelte volgde wederom langs de zee van Callella naar Callella en naar Santa Susanna. Zanardi legde de volledige afstand op de kracht van zijn armen af, zwemmen, fietsen en de Olympische rolstoel.

Barcelona 2 Behalve fietsen kan Alex heel goed zwemmen, een paar kilometers te ver zelfs

Alex Zanardi: "Ik ben in de wolken. Ik heb mij nog niet eens gerealiseerd dat ik onder de negen uurs doelstelling gekomen ben. Prachtig als je je 51e verjaardag nadert. Technisch gezien was de concurrentie alles behalve gemakkelijk.

Barcelona 3
Triathlon van Barcelona.

Het zwemmen was niet gemakkelijk, zeker omdat wij met de vrouwen begonnen en na een tijdje was ik alleen en kon niet echt de ideale lijn vinden. Ik geloof dat ik in plaats van 3.8 eerder 4.5 km. gezwommen heb. Ietsje langer dus. De fiets sectie was bijzonder, zeker omdat ik die met een gemiddelde snelheid van 38 km/u heb afgelegd. Dit bepaalde de einduitslag. Die marathon was een echte uitdaging voor mij. Het was moeilijk. Een smal parcours vol met atleten, onverhard en als het verhard was, lag het vol met hobbels. Maar terugkijkend was het een fantastisch resultaat. Een prestatie waar ik trots op ben."

Voor Alex was het dit jaar zijn laatste triathlon. Alex kan terugblikken op een fantastisch seizoen met twee wereldtitels die hij eerder dit jaar in het Zuid Afrikaanse Pietermaritzburg won.

Barcelona 1
Zoals we Alex kennen. Aan de leiding zelfs bij de gewone renners

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet