Formula E

Formule E: Audi Sport presenteert fabrieksteam in Neuburg

A1712111 medium

In het hoofdkwartier van Audi Sport in Neuburg an der Donau is vanavond een nieuw tijdperk voor Audi Sport afgetrapt. Lucas di Grassi en Daniel Abt werden als Audi-fabrieksrijders voor het Formule E seizoen 2017/18 voorgesteld, terwijl Allan McNish als teambaas aan de slag gaat bij Team Audi Sport ABT Schaeffler. Het team toonde tevens voor het eerst de nieuwe auto, de Audi e-tron FE04.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Audi Sport-baas Dieter Gass trapte af met de bekendmaking dat Allan McNish de nieuwe teambaas wordt van het Audi Sport ABT Schaeffler Formule E team. "Als rijder had ik maar een doel en dat was winnen. Het wordt erg competitief en iedereen bij Audi Sport heeft keihard gewerkt. We hebben een goed pakket en ons doel is het winnen van beide titels," aldus McNish.A1712109 medium
De nieuwe Audi e-tron FE04 met startnummer 1 voor Lucas di Grassi

Net als in de voorgaande drie seizoenen zullen Lucas di Grassi en Daniel Abt de Formule E auto's besturen. Abt zal dit jaar, net als Di Grassi, de status van fabrieksrijder bij Audi hebben. Regerend kampioen Lucas di Grassi kreeg de eer de volledig in nieuwe kleuren gestoken Audi e-tron FE04 de zaal in te rijden. Audi ontwikkelde samen met partner Schaeffler een volledig nieuwe aandrijflijn voor de nieuwe Audi e-tron FE04, met een nieuwe single-speed versnellingsbak.

A1712110 medium
En de auto van Daniel Abt met startnummer 66

De nieuwe e-tron FE04 zal komende week in Valencia voor het eerst echt in actie komen tijdens de officiële testdagen. Het eerste raceweekend van het seizoen zal op 2-3 december in Hong Kong plaatsvinden. Komende vrijdag en zaterdag zal Daniel Abt de auto demonstreren tijdens de E-Mobility Play Days op de Red Bull Ring. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet