Formula E

Formule E: Renault e.dams presenteert kleurstelling voor 2017/18

renaultze17

Renault e.dams heeft in het Atelier Renault op de Champs Elysées in Parijs de nieuwe kleurstelling van de Renault Z.E.17 en de partners voor het komende seizoen gepresenteerd. Het Franse team, dat alle drie de voorgaande jaargangen wist te winnen en in Parijs de derde titel vierde, wil ook in het seizoen 2017/18 weer als eerste eindigen.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Net als in voorgaande jaren is de Formule E wagen van Renault e.dams ook dit jaar grotendeels blauw, de kleur bij Renault symbool staat voor elektrische auto's. Renault e.dams geeft zelf aan dat het wit 'een vleugje elegantie toevoegt' en dat de horizontale witte lijn een verwijzing is naar de kleurstelling van het Renault F1 team en daarmee de samenhang tussen beide teams wordt bevestigd. HP, Richard Mille and 8Js blijven als partner aan het team verbonden, terwijl het Amerikaanse softwarebedrijf Acronis er als nieuwe partner bij komt.

Na in 2015/16 de dubbel te hebben gepakt, was het afgelopen seizoen Lucas Di Grassi die Sébastien Buemi versloeg in de strijd om de Formule E-titel. Dit seizoen wil Renault e.dams beide titels weer binnen halen en op die manier als team onverslaanbaar te blijven. Renault Sport Racing-directeur Cyril Abiteboul ziet voor het komende seizoen wel een flinke uitdaging.

"Ik geloof dat onze suprematie in Formule E grotendeels te danken is aan de expertise die is ontwikkeld is voor Formule 1 sinds de komst van de hybride systemen in 2009," aldus Abiteboul, die tevens aangaf dat er goed moet worden gekeken naar hoe Renault Sport Racing dit jaar de beschikbare middelen gaat verdelen. Enerzijds zal men de titel willen verdedigen, anderzijds zal er veel aandacht zijn voor de voorbereiding op seizoen 5 waarin grote reglementswijzigingen zijn voorzien.

DKqZ8dcWAAEO6WV

"Ons doel is hetzelfde als de afgelopen drie jaar: kampioen worden bij de teams en de rijders. Het zal zwaarder worden nu enkele grote fabrikanten aan het kampioenschap gaan meedoen, maar we hebben een heel goed team en een zeer solide technisch partner in Renault," aldus Renault e.dams mede-eigenaar Alain Prost. "We hebben ook twee uitstekende rijders, die vanaf het begin van ons avontuur goed samen hebben gewerkt. We hebben op alle gebieden een echte cohesie, dat is onze kracht."

Sébastien Buemi en Nicolas Prost kijken vooral uit naar de nieuwe bestemmingen op de FIA Formule E kalender. "Het is altijd fijn om nieuwe steden te ontdekken. Ik ben blij dat we naar circuits als Hong Kong, Parijs, New York en Montreal terugkeren en ik kijk uit naar de nieuwe bestemmingen in Zuid-Amerika," aldus Prost. "Ik ben verheugd dat er eindelijk een ePrix in mijn thuisland, Zwitserland, is. Het is een droom die uitkomt. Zürich is de grootste stad van het land en het zal ongelooflijk zijn om daar te racen," voegde Buemi daar aan toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet