Formula E

Formule E: Lotterer tekent bij Techeetah voor 2017/18

M17 2255

Porsche fabrieksrijder Andre Lotterer zal in komend seizoen debuteren in de FIA Formule E. Vandaag werd bekend gemaakt dat de drievoudig Le Mans-winnaar een contract heeft getekend bij het Techeetah Formula E Team. Lotterer wordt bij het Chinese team teamgenoot van de Fransman Jean-Eric Vergne.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Porsche

Andre Lotterer is na Neel Jani de tweede Porsche fabrieksrijder die de overstap maakt naar de Formule E. Jani werd vorige maand bevestigd door Dragon Racing voor het vierde seizoen van het FIA Formule E kampioenschap. Porsche maakte twee maanden geleden bekend vanaf seizoen 6 (2019/2020) in te zullen stappen in de Formule E.

Lotterer zal zijn Formule E racedebuut maken in Hong Kong, op 2-3 december aanstaande. "Ik ben vereerd en trots om bij Techeetah mijn Formule E debuut te maken," aldus Lotteer. "Techeetah heeft afgelopen seizoen veel indruk gemaakt door een aantal fabrieksteams te verslaan. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Jean-Eric Vergne en iedereen bij Techeetah in dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière."

Jean-Eric Vergne en Andre Lotterer vormen een van de sterkste line-ups in de Formule E. Ik ben ervan overtuigd dat onze twee rijders elkaar naar een hoger niveau gaan tillen," voegde Techeetah teambaas Ivan Yim daar aan toe.

Met de bevestiging van Lotterer zijn zes van de tien teams nu compleet. Jérôme d'Ambrosio vormt met Neel Jani een duo bij Dragon Racing, terwijl Sam Bird en Alex Lynn bij DS Virgin Racing te zien gaan zijn. Nick Heidfeld en Felix Rosenqvist rijden net als afgelopen seizoen voor Mahindra Racing, Nelson Piquet Jr maakt de overstap naar Panasonic Jaguar Racing, waar hij teamgenoot van Mitch Evans wordt en bij Renault e.dams zullen Nico Prost en Sébastien Buemi ook in het nieuwe seizoen weer een team vormen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet