Sport Kort Formulewagens

Kort Sport: Super Formula, Formule 3 en 4 races afgelopen weekend

carlin 02

BRDC British F3: Dertiende winst voor kampioen Enaam Ahmed op Donington Park

De eerste race op Donington Park werd gewonnen door Fortec Motorsport's Ben Hingeley gevolgd door kampioen Enaam Akmed en Cameron Das, beiden van Carlin. De tweede race van het weekend werd een prooi voor lachende derde Jordan Cane (Douglas Motorsport) nadat beide koplopers Kjaergaard en O'Keeffe elkaar in de laatste ronde elkaar van de baan reden. De tweede podiumplaats was er nu voor Chase Owen en de laatste voor James Pull. In de laatste race op Donington en de laatste van het seizoen liet Enaam Ahmed nogmaals zien dat hij dit jaar verruit de sterkste coureur was en won zijn 13de wedstrijd voor Jordan Cane en Alex Quinn (Lanan racing).

Eindstand 2017:
1. Enaam Ahmed (Carlin) 654
2. James Pull (Carlin) 490
3. Ben Hingeley (Fortec Motorsports) 444
4. Toby Sowery (Lanan Racing) 432
5. Cameron Das (Carlin) 425
6. Callan O'Keeffe (Douglas Motorsport ) 373
7. Chase Owen (Hillspeed with Cliff Dempsey Racing) 302
8. Jordan Cane (Douglas Motorsport)288
9. Jamie Chadwick (Double R Racing) 264
10. Nicolai Kjaergaard (Fortec Motorsports) 247

kampioen-japans-f3

Japans Formule 3: Mitsunori Takaboshi is de nieuwe F3 kampioen in Japan

Op Sportland Sugo viel zaterdag na de eerste F3 race al de beslissing. Ondanks de negende overwinning van directe tegenstander Sho Tsuboi was Takaboshi niet meer in te halen in de strijd om de titel. Takaboshi viel beide races op Sugo net buiten het podium met twee vierde plaatsen. Er was zaterdag een tweede plaats voor Ritomo Miyata en Sena Sakaguchi werd derde. Op zondag was er blijdschap bij Hiroki Otsu die naar zijn eerste wist van dit seizoen reed voor Sho Tsuboi en Ritomo Miyata.

Eindstand: Japans Formule 3:
1. Mitsunori Takaboshi 148
2. Sho Tsuboi 140
3. Álex Palou 102
4. Ritomo Miyata 79
5. Hiroki Otsu 64

r001

Super Formula: Beslissing valt in oktober op Suzuka

Net geen drie op een rij voor Pierre Gasly. De kersverse Formule 1-rijder van Toro Rosso bleef na de pitstop steken op een tweede plaats. Yuki Sekiguchi won net als vorig jaar de race op Sugo. De derde podiumplaats was er voor Kazuki Nakajima. De beslissing voor de titel valt pas in de laatste twee races op 21 en 22 oktober op het uitdagende circuit van Suzuka. Ondanks zijn promotie naar de Formule 1 laat Pierre Gasly de Grand Prix van de USA op Austin hetzelfde weekend schieten om de titel in Japan naar zich toe te trekken.

Stand na 6 races:
1. Hiroaki Ishiura 33.5
2. Pierre Gasly 33
3. Felix Rosenqvist 28.5
4. Yuhi Sekiguchi 25
5. Kazuki Nakajima 22

IMG 5567

Spaans F4: Hattrick voor Alexander Smolyar op Jerez

Aan de hegemonie van Christian Lundgaard is na de drie races op Jerez een eind gekomen. De MP Motorsport rijder blijft door twee derde plaatsen weliswaar koploper in de stand maar de Rus Alexander Smolyar overheerste met drie overtuigende zeges het weekend en verkleinde zijn achterstand in de titelstrijd tot 23 punten op de Deen. Onze landgenoot Bent Viscaal had een wat minder weekend en eindigde tweemaal zevende en één maal vierde. De volgende drie races worden op 14 en 15 oktober op het circuit van Navarra betwist.

Stand:
1. Christian Lundgaard 182
2. Alexander Smolyar 159
3. Bent Viscaal 122
4. Javier González 90
5. Nikita Volegov 89

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet