GT

GT: Nederlanders op jacht naar succes in Spanje; debuut voor Beitske Visser

DSCF1926

Tijdens de voorlaatste ronde van de GT4 European Series Southern Cup op het Circuit de Barcelona-Catalunya zullen dit weekend drie teams en vijf coureurs uit Nederland aan de start verschijnen. GT4 European Series Northern Cup kampioenen Ekris Motorsport en Las Moras Racing zullen in Spanje de strijd aangaan met hun Franse tegenstanders, net als Equipe Verschuur. Een opvallende nieuwkomer is BMW Motorsport junior Beitske Visser die met een door Schubert Motorsport ingezette BMW M4 GT4 zal gaan rijden.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Ekris Motorsport, Ricardo van der Ende en Max Koebolt pakten eerder in Pau een overwinning in de Southern Cup, wisten eerder al de Noord-Europese titel te bemachtigen en het doel voor de wedstrijd in Spanje is duidelijk: de algehele GT4 European Series titel veilig stellen. In de GT4 European Series Northern Cup behaalden Van der Ende en Koebolt in 11 van de 12 races een podium en tijdens de Southern Cup races in Barcelona hoopt het tweetal daar nog eens twee podiumplaatsen aan toe te kunnen voegen.

In Spanje zal het ook de eerste keer zijn dat de Ekris M4 GT4 het gaat opnemen tegen de officiële BMW M4 GT4 van BMW Motorsport. De nieuwe M4 GT4 van het Beierse merk kwam tot nu toe alleen nog maar in actie in niet door SRO georganiseerde races, maar dit weekedn is het dan zo ver. BMW Motorsport junioren Beitske Visser en Dennis Marschall, vorige maand al samen te zien in de VLN in een BMW M235i Racing Cup, zullen de door Schubert Motorsport ingezette BMW M4 GT4 laten debuteren in de GT4 European Series.

P90271363 highRes spa-francorchamps-be BMW M4 GT4 vs Ekris M4 GT4...in Barcelona gaat het eindelijk gebeuren

Tijdens de laatste race van de van de GT4 European Series Northern Cup op de Nürburgring werden Duncan Huisman en Luc Braams kampioen in de Pro-AM klasse. De Las Moras Racing McLaren 570S GT4 zal ook op het Circuit de Barcelona-Catalunya in actie komen, maar met een gewijzigde line-up. Max Braams, de series manager van de GT4 European Series Northern Cup, zal in Spanje zijn vader vervangen en samen met Huisman de beide races rijden.

Ekris Motorsport, Las Moras Racing en Equipe Verschuur zijn niet de enige Northern Cup teams die afreizen naar Spanje. Bullitt Racing en Besagroup Racing Team hebben zich ook ingeschreven voor de voorlaatste ronde van de Southern Cup, net als Esky Akvo Racing Team, dat in Slowakije meereed met de Northern Cup teams. Naar verwachting zullen er zo'n 36 GT4s meerijden.

De races van tijdens het Festival de la Velocidad de Barcelona zullen live te volgen zijn op de site van het de GT4 European Series Southern Cup via https://south.gt4series.com/gb_en/live/

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Dirk 26 september 2017 08:34

    Die BMW M4 GT4 is toch net iets nieuwer, maar daarnaast kent Ekris hun BMW erg goed met ervaren coureurs. Ik denk dat Ekris dit gaat winnen

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet