Diversen

Div: Twee podiumplaatsen voor Milan Dontje in Audi Sport TT Cup Red Bull Ring

170924 TT Masters R2
Keagan Masters (17) won beide races, Milan Dontje (43) stond tweemaal op het podium

Met twee overwinningen beleefde de Zuid-Afrikaanse rookie Keagan Masters een zeer succesvol weekeinde in de Audi Sport TT Cup op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. De Brit Philip Ellis vergrootte zijn voorsprong als leider in de tussenstand van het kampioenschap, maar ook onze landgenoot Milan Dontje deed het met twee podiumplaatsen goed: op zaterdag eindigde hij als derde, op zondag werd de rijder uit Schoorl als tweede geklasseerd. Hij staat nog steeds vierde in het kampioenschap, maar heeft nog alle kansen om tijdens de seizoensfinale over drie weken op Hockenheim één of zelfs twee plaatsen in het rijdersklassement op te klimmen.

Tekst: René de Boer (vanuit Spielberg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

170924 TT Finish 1
Winst voor rookie Masters in race één

In de eerste race startte Mikel Azcona, die als leider in de tussenstand van het kampioenschap naar Oostenrijk kwam, vanaf de pole-position en had daarmee een prima uitgangspositie, maar in het duel met de Brit Philip Ellis beschadigde hij de radiateur van zijn Audi en viel uit. Masters was in de vorm van zijn leven en won vanaf de tweede startplaats, voor Ellis en Dontje. "Ik reed zelfs een tijdlang op de tweede plaats, maar moest toen van de wedstrijdleiding mijn plek weer teruggeven, omdat ik een coureur in de strijd om P2 te ver naar buiten zou hebben geduwd. Daarna was ik ook mentaal niet heel sterk, dat was echt mijn fout. Jammer, zeker ook omdat andere rijders het hadden gezien en zeiden dat het niet zo erg was, maar goed, het is niet anders, regels zijn regels", zei Dontje na de wedstrijd.

170923 Audi Sport TT Cup uitslag race 1

170924 TT Dontje
Milan Dontje behaalde in Oostenrijk twee podiumplaatsen

Op zondag startte Masters vanaf de pole-position en reed zonder problemen de overwinning naar huis, zeker nadat Mikel Azcona vanwege een valse start de pits moest binnenkomen voor een drive-through-penalty. Dontje eindigde achter Masters als tweede, Ellis kwam als derde over de eindstreep. "Als geheel ben ik met dit weekeinde heel tevreden", zei Dontje na afloop. "Ik had veel snelheid, de pace zat er heel goed in. Vandaag had ik een heel goede start, ben tweede geworden. Ik was misschien iets te gretig, maar heb wel mooi gestreden en goede punten gepakt. In het kampioenschap kom ik nu weer een beetje in de buurt van P3, wat wel mooi is, omdat ik dit jaar gewoon heel veel pech gehad heb. Het zou mooi zijn om in Hockenheim te kunnen afsluiten met een overwinning, de snelheid is er zeker."

170924 Audi Sport TT Cup Red Bull Ring uitslag race 2

170924 TT Podium R2
Podium met vlnr Dontje, Masters en Ellis

De beide Oostenrijkse skiërs Benjamin Raich en Max Franz trokken als gastrijders natuurlijk ook volop aandacht en bleken het tempo in het veld heel aardig te kunnen bijhouden. Raich was in de trainingen iets sneller, maar Franz pakte het in de races iets slimmer aan en eindigde in beide wedstrijden als twaalfde en daarmee voor zijn voormalige teamgenoot.

170924 TT Skiers
De beide skiërs, Bennu Raich voor Max Franz

170924 Audi Sport TT Cup Stand na 12 van 14 races

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet