TCR Series

TCR Benelux: Lessennes-Lémeret (Honda Civic) in “pole position” voor Qualifying Long Race Mettet

TCR Benelux - Lessennes-Lemeret - Honda

Na afloop van de kwalificaties (waarbij het gemiddelde van de twee snelste tijden per auto in aanmerking wordt genomen) bleek de Honda Civic TCR van het duo Benjamin Lessennes-Stéphane Lémeret de snelste equipe. Puntenleider Lessennes ( Boutsen Ginion Racing ) zal ook de start van de Qualifying Long Race, die morgen om 9u20 begint, op zich nemen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

TCR Benelux - Comte-Abbring - Peugeot

Aurélien Comte-Kevin Abbring (Peugeot 308 Cup DG Sport)

In de strijd om de titel waren het Aurélien Comte-Kevin Abbring (Peugeot 308 Cup DG Sport) en Maxime Potty-Mathieu Detry (VW Golf GTI TCR Team WRT) die aansluiting behielden met een tweede en derde startpositie. Ook op de tweede rij viel het nieuwe duo Mika Morien en Willem Meyer op door hun fraaie kwalificatie met hun door Bas Koeten Racing geprepareerde Audi.

De uitslag van de kwalificaties en de minieme verschillen – alle auto's eindigden binnen dezelfde seconde – tonen nogmaals het zeer hoge niveau van TCR Benelux aan en dat belooft voor morgen veel deur-aan-deur gevechten op het scherpst van de snede in de vijf races die op het programma staan!

TCR Benelux - Potty-Detry - VW
Maxime Potty-Mathieu Detry (VW Golf GTI TCR Team WRT)

Hoewel pas achtste op de startgrid, het gevolg van een niet optimale set-up, blijven Guillaume Mondron-Giacomo Altoé met hun Delahaye Racing-VW Golf GTI TCR toch dicht in de buurt van hun titelrivalen.

Afspraak op zondag 24 september voor de vijf achtereenvolgende races in TCR Benelux. Om 9u20 beginnen de rijders aan de Qualifying Long Race. Vervolgens is er Sprint Race 1 om 12u45, met daaropvolgend Sprint 2. Sprints Race 3 en 4 volgen om 16u50.

Uitslag kwalificatie:
1. Lemeret-Lessennes, Honda Civic TCR, 1.04.991; 2. Comte-Abbring, Peugeot 308 Cup, 1.05.327; 3. Potty-Detry, VW Golf GTI TCR, 1.05.491; 4. Meijer-Morien, Audi RS3 LMS, 1.05.675; 5. De Kimpe, VW Golf GTI TCR, 1.05.691; 6. Dejonghe-Dupont, SEAT Léon TCR, 1.05.853; 7. Donniacuo-Van de Poele, Audi RS3 LMS, 1.05.978; 8. Mondron G.-Altoè, VW Golf GTI TCR, 1.05.990

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet