WTCC

WTCC: Qing Hua Ma keert in Macau terug in WTCC

170921 WTCC Ma Macau 1
In 2015 reed Qing Hua Ma ook in Macau

Ex-Citroën-fabrieksrijder Qing Hua Ma neemt deel aan de FIA WTCC-races in het kader van de Macau Grand Prix op 18 en 19 november aanstaande. De Chinees, die in 2014 en 2015 anderhalf seizoen in het WK Toerwagens reed en twee wedstrijden won, krijgt de beschikking over een Citroën C-Elysée WTCC van het team Sébastien Loeb Racing. Daarmee wordt de oude samenwerking hernieuwd, want hoewel Ma bij Citroën de status van fabrieksrijder had, werd ook destijds zijn auto ingezet door het team van Sébastien Loeb en Dominique Heintz.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Ik ben zeer positief over deze mogelijkheid en ik ben blij om mijn comeback in het kampioenschap te maken", aldus de 29-jarige Chinese rijder, die sinds eind 2015 niet meer in een WTCC-auto zat. "Stratencircuits zijn voor mij geen nadeel: in 2015 won ik in Vila Real. Macau is een legendarische locatie, een geweldige stad en ik waardeer echt de kans om het daar dit jaar opnieuw te mogen proberen. Ik zal best even tijd nodig hebben om terug in het ritme te komen, maar dat is OK. Ik heb nog goede herinneringen aan de auto's en ik heb het gevoel nog steeds in me."

170921 WTCC Ma Macau 2

Ma vormt samen met Mehdi Benanni, Tom Chilton en John Filippi het vier-auto-team van Sébastien Loeb Racing voor Macau. "Ik heb de WTCC-races dit seizoen gevolgd en het is echt close", aldus Ma. "We hebben dit seizoen gezien dat de Citroën nog steeds vooraan kan rijden en ik geloof in het team, waarmee ik al eerder heb gewerkt. Ze hebben veel ervaring met de auto's en geven me altijd volop vertrouwen. Het WTCC is een kampioenschap waarin tot het einde toe wordt gestreden en in de races kan er van alles gebeuren. Ik zou graag weer het hele kampioenschap willen doen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet