V8 Supercars

V8 Supercars: Eerste foto's Next Gen Commodore vrijgegeven

In camouflagekleuren verscheen de Next Gen Commodore vandaag voor de eerste maal op Norwell Motorplex aan de Australische Gold Coast en legde in handen van Jamie Whincup ongeveer 60 kilometer af.

Tekst Willem J.Staat
Foto's Red Bul Team Holden

13671-Edit-768x512 
Dit is hem dan de gloednieuwe Next Gen Holden Supercar.

Eerste foto's Next Gen Commodore vrijgegeven
De eerste shakedown vond vandaag na een periode van tien maanden geheim computer design plaats.Het programma werd door Triple Eight Engineering in samenwerking met GM Holden ontwikkeld.

Roland Dane: "De ontwikkeling was niet zonder uitdagingen en totaal verschillend van wat we in het verleden gedaan hadden. Het team werkt nog hard aan de huidige VF Commodores, maar ook volgas aan de nieuwe auto. Tegen het eind van dit jaar zal dit ongeveer 20.000 arbeidsuren gekost hebben."Jamie Whincup: "De auto voelt fantastisch aan. Ik denk dat we er al voor 99% zijn. Alleen moet er de komende maanden en weken nogal wat

finetuning gedaan worden, voordat we de defintieve 2018 versie kunnen onthullen."De Next Gen Commodore is het 16e model met de iconische benaming. De huidige VF Commodore is met 104 overwinningen de meest succesvolle bolide.

Voordat het definitieve aeropakket wordt gehomologeerd zal Triple Eight nog drie testdagen afleggen. Het debuut van de Next Gen Commodore vindt tegelijkertijd met de introductie van het productiemodel in het kader van de Clipsal 500 in Adelaide maart 2018 plaats.

13792-Edit-768x512
Na de vele renders die we eerder dit jaar zagen nu de definitieve versie eindelijk op de baan.

Reacties

  • 0
  • 1
   
  Racing-Fan 22 september 2017 18:30

  Eigenlijk weinig verschil...

  • 0
  • 1
   
  El Rato 22 september 2017 23:50

  Ik zie een Opel Insignia met een iets te grote vleugel..........

  • 3
  • 0
   
  Racing-Fan 23 september 2017 11:51

  Wat had je dan verwacht?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet