VLN

VLN: Coronel/Krumm dit weekend voor Nissan op de Nordschleife in actie

Voor de 57e editie van de ADAC Reinoldus Langstreckenrennen op de Nordschleife ontving de organisatie maar liefst 167 inschrijvingen. Voorlopig staan er 11 GT3 auto's ingeschreven en zeker niet de minste. Een verrassing is de Nissan-inschrijving van Tom Coronel en Michael Krumm.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 TC MK
Tom Coronel dit weekend weer met Nissan terug op de Nordschleife. Samen met de legendarische Nissan man Michael Krumm.

Coronel/Krumm dit weekend voor Nissan op de Nordschleife in actie
De combinatie Coronel/Krumm komt dit weekend in de SPX-klasse met een gloednieuwe Nissan GT-R in actie. In de z.g. SPX-klasse komen prototypes in actie die nog niet gehomologeerd zijn, of een bepaalde reglementaire afwijking vertonen zoals de Renault RS O1 van "Dieter Schmidtmann en Heiko Hammel. Maar ook Manthey Racing heeft een gloednieuwe Porsche 911 GT3 RS ingeschreven. BMW Schnitzer is eveneens met één auto buiten mededinging vertegenwoordigd. Ditmaal neemt Markus Paltalla in de evolutie 2018 M6 GT3 R plaats. Voor BMW gaat het erom zoveel mogelijk data te verzamelen. Tijdens de vorige wedstrijd verdween het team voortijdig uit de wedstrijd omdat men over voldoende data beschikte. Uwe Alzen Automotive en Black Falcon hebben in de SPX-klasse wederom de Mercedes AMG GT4 ingeschreven.

Na drie overall Porsche-overwinningen behoort de Manthey 911 tot de absolute favorieten. De auto is ditmaal ingeschreven voor de combinatie Michael Kristensen-Kevin Estre. Romain Dumas die eerder dit seizoen al tweemaal voor het team van Olaf Manthey won, komt ditmaal samen met de Oostenrijker Martin Ragginger met de Falken Motorsport Porsche 911 GT3 R uit. Walkenhorst Motorsport heeft twee M6 GT3's ingeschreven terwijl men bij Schubert Motorsport de Z4 GT3 volledig opnieuw heeft opgebouwd. 2005 Kampioene Claudia Hürtgen deelt de Z4 GT3 met de Deen Frederik Nyamerk en de Noor Anders Buchard. Ook bij Walkenhorst zet met de Cult Z4 GT3 nogmaals in voor de combinatie Peter Posavac/Alex Lambertz.

Na het voortijdig uitvallen van de Haribo Mercedes AMG GT3 tijdens de zesde wedstrijd, is de motivatie zeker niet verdwenen. Ditmaal komen Lance David Arnold/Mario Farnbacher/Daniel Juncadella voor het team uit. Black Falcon heeft een Mercedes AMG GT3 voor de combinatie Hubert Haupt/Erik Johannson/Manuel Metzger ingeschreven. Landgraf Motorsport keert eveneens met een AMG GT3 terug naar de Nordschleife. Dit keer met Kai Riemer/Markus en Stefan Schmickler die voor het Gentlemen klassement staan ingeschreven.Uiteraard mag het team van Frikadelli met Klaus Abbelen/Sabine Schmitz/Andreas Ziegler met een Porsche 911 GT3 R niet op het appel ontbreken. Na twee races afwezigheid is ook de Wochenspiegel Ferrari 488 GT3 van Georg Weiss/Oliver Kainz/Jochen Krumbach weer van de partij.

Bij de VLN Specials staat de Nederlander Marco van Ramshorst samen met Michael Bonk met een 2.6L Porsche Cayman Turbo ingeschreven. Zeker een toekomst gerichte combinatie omdat de Cayman tot op heden van een 3.4L zuigermotor gebruik maakte. Kissling Motorsport bestaat dit jaar 40 jaar en heeft speciaal voor deze gelegenheid een bijzondere TCR versie van 10 auto's gefabriceerd. Volker Strycek en Harri Luostarinen bemannen één van de Kissling Limited Edition Astra's. Onnodig te vermelden dat de start a.s. zaterdag exact om 12.00u plaatsvindt.
2017 911
De Manthey 911 is grote favoriet voor de eindzege.

Reacties

    • 4
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 21 september 2017 22:40

    Dan hoop ik niet dat er al teveel brandweer auto's langs de baan staan.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet