Formula Regional European

Formule Renault NEC is gereed voor drie races op Spa-Francorchamps

fr-nec-strijd-3wagens

Het voorlaatste weekend van de Formule Renault Northern European Cup (NEC) op 23 en 24 september vindt plaats op het vermaarde Spa-Francorchamps circuit. Het kampioenschap, algemeen bekend als een belangrijke 'stepping stone' voor rijders die een carrière in de Formule 1 ambiëren, heeft drie spannende races in petto. Het circuit - bekend om zijn hoogteverschillen, variëteit in bochten en inhaalmogelijkheden - is de perfecte test voor de deelnemers, allen in een vrijwel identieke racewagen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De uitdaging is nu groter dan ooit, nu de rijders van de NEC tegelijkertijd met de rijders van de Formula Renault Eurocup rijden, waaronder ook Sacha Fenestraz, winnaar van beide races op de Nurburgring en huidige kampioenschapleider Gabriel Aubry. De Tech1 rijder greep zijn kans na een frustrerend weekend voor R-ace GP's Gilles Magnus. Hij werd tweede in de laatste race en kwam daarmee met 1 punt voorsprong aan de leiding.

Nu Aubry dit weekend geen punten kan scoren vanwege zijn deelname aan de Eurocup, heeft Magnus de perfecte gelegenheid om terug te slaan en te zorgen dat hij weer aan de top van het klassement komt te staan. Magnus zal overigens wel zijn teamgenoot Michael Benyahia op afstand moeten zien te houden. De laatste laat constante resultaten zien en maakt goede kansen.

BM Racing's Barteck Mirecki zal ook alles op alles zetten om een plaats op het podium te bereiken, evenals Charles Milesi, die helaas een technisch probleem had op de Nurburgring tijdens de eerste race. Théo Coicaud (R-ace GP) haalde tot nog toe ook een redelijk aantal punten binnen en is in principe ook nog kandidaat voor het kampioenschap. Een succesvol weekend zou zijn kansen zeker vergroten.

coureur-in-pits

Met slechts vijf races te gaan tot het eind van het seizoen begin oktober op Hockenheim, zal dit weekend naar verwachting het aantal mogelijke winnaars van dit jaar verlagen. Fans kunnen alle drie races live volgen op het officiële Renault Sport Youtube kanaal, met updates tijdens de races op het Twitter account van de NEC (@FRNEC).

Ook Live timing is beschikbaar, alsmede commentaar op Facebook en Instagram.

Jurgen Evers, Series Manager:
"Dit kan het belangrijkste raceweekend van het kampioenschap zijn voor onze rijders. Met drie races, separate puntentelling en in totaal 90 punten te behalen zal dit weekend waarschijnlijk beslissend zijn voor de jacht op de titel. En Spa is Spa, wat betekent dat niet alleen het circuit en de mederijders, maar ook het weer een belangrijke rol kan spelen. Het zal dan ook een test zijn om te zien welke rijder zich het snelst kan aanpassen. Nu we samen met de Eurocup rijden volgen we hun kwalificatie en race formaat, deze zijn iets anders dan wat onze rijders zijn gewend. Ik verwacht dan ook een zeer spannend weekend."

TIJDSCHEMA
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet