TCR Series

ADAC TCR: Jaap van Lagen (Audi) en Alfa Romeo in TCR Germany Finale Hockenheim

Jaap van Lagen komt komend weekend tijdens de TCR Finale in Hockenheim voor het Certainty Team van Dillon Koster uit. Van Lagen maakte dit vanmorgen bekend. Naast Audi, Honda, Opel, Seat en Volkswagen verschijnt Alfa Romeo nu ook voor de eerste maal in de TCR Germany aan de start.

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: Willem J. Staat/ADAC

2017 TCR


Jaap van Lagen(Audi) en Alfa Romeo in TCR Germany Finale Hockenheim
Met Alfa Romeo voor de eerste maal aan de start in de TCR Germany is er aan verscheidenheid in merken geen gebrek. Het Italiaanse V-Action Racing Team heeft twee Alfa Giullietta TCR's ingeschreven voor Luigi Ferrara en Cosimo Barberini ingeschreven.

Voor Ferrara is Hockenheim overigens geen onbekend terrein. In de inmiddels verdwenen Italiaanse Superstars series was Ferrara zeven jaar geleden in een AMG Mercedes C63 een klasse apart.

V-Action Teambaas Daniele Vernuccio: "Wij zijn ontzettend trots op de ontwikkeling van deze auto en willen ons nu ook in een nieuwe omgeving gaan bewijzen."

Bij de allereerste TCR-wedstrijd eerder dit seizoen in Georgië zegevierde David Kajaia direct. Vervolgens waren er overwinningen in Bahrein en op de Salzburgring. Bij het debuut in de Italiaanse TCR serie eerder deze maand belandde de Alfa Giullietta tweemaal in de Top 10.

Daarop wil het V-Action Team in Duitsland voortborduren Cosimo Barberini is de regerende Trofeo Abarth kampioen en Luigi Ferrara rijdt in de TCR International Series voor het Top Run Team met een Subaru WRC STi TCR.

Eerder behaalde Ferrara vele succssen in de Italiaanse Superstars.  Jaap van Lagen komt dit weekend voor het team van Certainty met de Audi RS3 op Hockenheim in actie. Van Lagen maakte dit vanmorgen via de social media zelf bekend.

2017 Certainty

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet