Belgian Max Challenge (BMC)

Karting:BMC: Stijgend aantal deelnemers tijdens voorlaatste ronde in Genk

IMG 0007

Last minute werd twee weken geleden beslist om de voorlaatste ronde van de Belgian Max Challenge te laten doorgaan op Karting Genk. Oorspronkelijk trok de caravan naar Mariembourg maar de organisatie stelde aan teams en rijders voor om dit evenement naar Karting Genk te verhuizen. En zo doende, ook de voorlaatste BMC dus op Genk.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Er waren verschillende redenen om Mariembourg te schrappen en te vervangen door Genk. Wat zeker meespeelde waren de toch wat tegenvallende startvelden. De organisatie maakte echter de juiste keuze. Het overschreed op Genk opnieuw de kaap van de 60 rijders. "Het gaat langzaam maar gelukkig wel weer de goede kant op" aldus Dave Ritzen.

IMG 0010

Hij toonde zich bovendien zeer tevreden over de startvelden in de MicroMax, toch wel de toekomst en dus zeer belangrijk. Met vijftien rijders aan de start gaat het hier absoluut de goede kant uit. De pole werd gereden door Mitchell Van Dijk, 1 tiende sneller dan Dani Van Ruiten en twee tienden sneller dan Douwe Dedecker. Wat volgde waren drie races met drie verschillende winnaars. De top drie verdeelde de overwinningen netjes onder elkaar en zo kregen we hetzelfde podium als tijdens de kwalificaties. Weliswaar in andere volgorde want Dani Van Ruiten won het dagklassement voor Van Dijk en Dedecker.

In de MiniMax reed Kai Rillaerts naar de pole. Hij hield Bryan Laudenberg en Milan Coppens achter zich. De eerste race was zonder twijfel die met het kleinste verschil aan de meet van het weekend. Het was Coppens die deze op zijn naam schreef. Net zoals bij race twee. In race drie was het Rillaerts die won, maar het dagklassement was voor Coppens voor Rillaerts en rookie Jef Machiels.

IMG 0009

Kobe Pauwels was de primus in de Junior Max. Hij hield Nick Cuppens met slechts twee honderdsten van de pole. Dany van Dijk was naast Pauwels de tweede rookie in de top drie. Hoewel Leistra met een vijfde startplaats voor race één een iet wat teleurstellende kwalificatie reed toonde de jongeling van Bouvin Power opnieuw zijn snelheid in de races. Met twee overwinningen op drie races pakt hij de dagdienst voor Cuppens, die race twee won, en Kobe Pauwels.

Michael Cool reed naar de pole in de Senior Plus - GentleMax. Rob Van Rompaey won alle drie de races in zijn klasse en won zodoende verdiend! Ook Michael Cool leek dat te kunnen evenaren waren het niet dat in de laatste race belangrijke punten bleven liggen. Hij eindigde gelijk bovenaan met David Vromman.

IMG 0008

In een bijzonder spannende Senior Max kwalificatie was het Fazio Franssen die de pole pakte voor Dylan Lahaye en Mick Nolten. En dat alles binnen 0,022 seconden.
Lahaye toonde zich tijdens de races echter nog maar eens de beste en bewees dat er dit jaar, zonder pech, eigenlijk geen beginnen aan is. Mick Nolten tweede, Fazio Franssen sloot te top drie af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet