Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Giedo van der Garde met Victory in World Series

Giedo van der Garde combineert volgend jaar zijn activiteiten als test- en reserverijder van het Super Aguri-Formule 1-team met de deelname aan de World Series by Renault voor het team Victory Engineering. Dat nieuws komt niet echt als een verrassing, nadat Van der Garde in de afgelopen weken op Vallelunga en Valencia al met het Britse team testte. Nu werd het echter officieel door Victory bevestigd.

Tekst: René de Boer

Van der Garde is niet de enige die Formule 1 en World Series combineert: ook Sebastian Vettel, testrijder bij BMW Sauber, heeft een dergelijk project gepland. Dat kan ook goed, omdat de kalenders van beide series slechts één overlap vertonen, namelijk in Monaco, waar beide klasses tijdens hetzelfde weekend in actie komen.

Victory Engineering behaalde dit jaar de vijfde plaats in de eindstand van de World Series by Renault met de Portugese coureur Alvaro Parente. Victory-teammanager David Lowe zegt: "Het is prima om Giedo bij ons aan boord te hebben. Bij het testem in Vallelunga en Valencia liet hij een sterke progressie zien, waarbij hij op de eerste dag zelfs in de top drie eindigde. Zijn benoeming tot derde rijder bij Super Aguri laat zien dat hij een gerespecteerde rijder is. Ik ben er zeker van dat we ons kunnen verheugen op een spannend seizoen, waarin we hopelijk kunnen meestrijden voor het kampioenschap."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet