GT

GT: Yelmer Buurman en Renger van der Zande in beide slotwedstrijden ADAC GT Masters

Yelmer Buurman en Renger van der Zande komen in beide slotwedstrijden van het ADAC GT Masters uit. Beiden komen dit weekend op de Sachsenring in actie. Buurman verdedigt de kleuren van het Zakspeed Team terwijl op Van der Zande de taak rust om Jules Gounon bij Callaway aan de titel te helpen.


Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Zakspeed Mercedes
Mooie kans voor Yelmer Buurman in de ADAC GT Masters de komende twee weken bij het team van Zakspeed.

Yelmer Buurman en Renger van der Zande in beide slotwedstrijden ADAC GT Masters
Yelmer Buurman verdedigt de komende twee weken de kleuren van het Zakspeed Team op zowel de Sachsenring als Hockenheim.Buurman neemt bij Zakspeed de plek van de Zwitser Nick Rogivue in. Afgelopen weekend testte Yelmer uitgebreid op de Sachsenring waar dit weekend de voorlaatste wedstrijd verreden wordt. De test verliep overigens uitstekend.

Bij Zakspeed wil men zich bij Zakspeed met de komst van Yelmer nu al op 2018 gaan focussen"Doordat we in het kampioenschap op achterstand staan, richten we ons volledig op 2018 en voeren dit seizoen al de nodige veranderingen door", zegt teambaas Peter Zakowski. "We willen met onze beide auto's competitief zijn, wat we met Luca Ludwig en Luca Stolz al hebben bereikt. Die twee hebben dit seizoen een super-job gedaan. Nu moeten we het als team laten zien en een topauto leveren."Overigens zijn Zakspeed en Yelmer geen onbekenden van elkaar. In het verleden kwam hij in de Superleague Formula uit en won jaren geleden op Jarama de Finale.

Renger van der Zande bestrijdt eveneens de laatste twee slotwedstrijden van de ADAC GT Masters op de Sachsenring en Hockenheim. Op de schouder van de Nederlander ligt de zware taak om Jules Gounon mee aan de titel te helpen. Eerder dat jaar wonnen Van der Zande en Gounon de eerste wedstrijd op Zandvoort. Van der Zande treedt als vervanger van de nog steeds geblesseerde Daniel Keilwitz op. Grootste concurrent voor het Callaway Team is de Schnitzer BMW M6 GT3 met de Oostenrijker Phillipp Eng als titelkandidaat.

Bij het team van Mücke Motorsport komt ditmaal Edoardo Mortara op de Sachsenring in actie. Enkele weken geleden kwam Mortara in de VLN op de Nordschleife voor de eerste maal voor het team van Mücke Motorsport uit. Dit resulteerde in een vijfde plek. In de Audi van Mücke Motorsport komt overigens Jamie Green in actie. Zoals bekend zet men bij Mücke Motorsport zowel een Audi R8 LMS en een Mercedes AMG GT3 uit.Zowel op de Sachsenring als op Hockenheim staan tijdens het ADAC GT Masters-weekeinde twee races van elk een uur inclusief verplichte pitstop en rijderswissel op het programma.


2017 Renger Gounon
Hopelijk kunnen Jules Gounon en Renger van der Zande volgende week bij de titelfinale op Hockenheim nog meer juichen.

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Marcel ten Caat 15 september 2017 23:55

    En Rogivue maakt dit weekeinde daardoor zijn debuut in....de GT4 European Series Northern Cup.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet