Formula Regional European

Formule Renault NEC: Aankomend weekend twee races op Nürburgring

Nurburgring Press 2

De legendarische Nurburgring wordt dit weekend bezocht door de Formula Renault Northern European Cup voor de volgende twee races. De serie, gezien als een belangrijke 'stepping stone' op de single-seater ladder voor coureurs die een plaats in de Formula 1 ambiëren, zal nu halverwege het 2017 seizoen de GP-Strecke aandoen, waar in het verleden de Duitse en Europese Grands Prix plaatsvonden.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Ook al is het een maand geleden dat het laatste raceweekend in Assen plaatsvond, de deelnemers aan de NEC hebben niet stilgezeten en behaalden triomfen in diverse internationale motorsport wedstrijden.

R-Ace GP's Gilles Magnus is niet alleen de huidige leider van het kampioenschap, maar werd ook de jongste winnnaar ooit van België's prestigieuze '24 Hours of Zolder' evenement, na zijn recente historische succes achter het stuur van een Norma prototype racewagen.

Consistentie is tot nu toe het sleutelwoord voor zowel hem als zijn mededinger naar de titel Bartek Mirecki en het duo verschijnt aan de start met slechts 10 punten verschil in het klassement. BM Racing Team's rijder Mirecki had onlangs een zeer succesvol weekend in Brno en behaalde prijzen in drie verschillende kampioenschappen, o.a. de F3 Trophy en ESET-V4 Cup.

Tech1 Racing's Gabriel Aubry zal trachten zijn overwinningen, bij de start van het seizoen in Monza, te herhalen. Met slechts een klein puntenverschil ten aanzien van de leiders van het kampioenschap, zal hij zeker alles op alles zetten.

Ook met de volgende groep coureurs in het klassement is nauwelijks verschil, R-Ace GP's Michael Benyahia, Théo Coicaud en Tech1's Max Fewtrell zitten hen op de hielen met slechts een paar punten verschil in het klassement.

De strijd zal alleen maar versterkt worden door de identieke racewagens met Tatuus chassis en Renault Sport motor binnen de serie. Het komt dus aan op de ervaring en kunde van de coureurs.

Ook Charles Milesi van R-Ace GP zal trachten verder te bouwen op zijn eerder behaalde podium in Monza. Daarnaast behaalde hij een overwinning en twee podiumplaatsen in het Championnat de France F4 afgelopen weekend in Magny-Cours.

Het ervaren Formule Renault team Josef Kaufmann Racing zal ook zijn opwachting maken met 3 Eurocup rijders - waaronder de huidige leider van het klassement Sacha Fenestraz en Ye Yifei en Luis Leeds.

Arden Motorsport is aanwezig met Red Bull Junior Teamlid Dan Ticktum en de Britse Formula 3 driver James Pull, voor wie het de eerste kennismaking met de NEC en Formule Renault zal zijn.

Nurburgring Press 1

Jurgen Evers, Formula Renault NEC series manager geeft aan: "Ik kijk uit naar de races op de Nürburgring. Dit historische Duitse circuit is perfect voor onze rijders om meer te leren en nu, zo halverwege het seizoen, verwachten we zeer spannende races. Met de races in Spa die het weekend hierna plaatsvinden voert het de druk nog wat op."

Live stream van beide races – een op zaterdag om 12:50 uur en de andere om 10:05 op zondagmorgen – is te zien op necup.com en fb.com/FR2.0NEC. Hier is ook de link naar de live timing van de sessies dit weekend.

Live race updates staan op het officiële Twitter account op twitter.com/FRNECUP.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet