Racing Shows

Racing shows: Het sportieve nieuws op de IAA in Frankfurt

IMG 7916

DTM-BMW op de stand van bandenleverancier Hankook.

IMG 7991

En nog een M4 DTM bij uitlaatspecialist Akrapovic.

IMG 7998

Racen met pick-ups (ondermeer de Skoda Octavia Cup in Tsjechië, de NASCAR Campingworld Truck Series in de VS en de 'Utes' in Australië) of bestelauto's (de Ford Transit Cup in Portugal van een paar jaar geleden) kenden we al, maar racen met SUV's wordt iets nieuws. Jaguar kondigde voor het seizoen 2018/2019 een serie met elektrisch aangedreven Jaguar I-Pace's aan, die zal worden verreden in het voorprogramma van de Formule E. De auto's worden centraal geprepareerd en gerund en een seizoen kost 500.000 Britse Pond. Per evenement zijn er een vrije training, een kwalificatie en een race van een half uur. Jaguar rekent op een veld van 20 auto's, wat ons voor zo'n bedrag erg optimistisch lijkt...

IMG 7915

Ook in het kader van de Formule E-evenementen komt de 'Roborace' in actie, een autonoom rijdende raceauto, dus zonder bestuurder.

IMG 7914

Hyundai pakt met zijn performance-label N flink uit, zoals met de i30 N in TCR-uitvoering, die eerder deze zomer zijn wedstrijddebuut beleefde tijdens de Hankook 24 MISANO. Met Alain Menu en Gabriele Tarquini heeft het merk twee routiniers in huis.

IMG 7912

Twee exemplaren van een bijna standaard-i30 raceten eind mei tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring, ondermeer ook met onze landgenoot Pieter Schothorst.

IMG 7911


En natuurlijk ontbreekt ook de WRC-auto op basis van de i20 niet.

IMG 7910

Citroën toont de C3 WRC, maar van wereldtitels is het merk met de actuele problemen dit seizoen ver verwijderd.

IMG 7906

Opel behoort nu tot hetzelfde concern als Citroën, maar geen autosport op de stand van het merk uit Rüsselsheim. Wel herleeft bij de Insignia de aanduiding 'GSi' voor een extra sportieve variant.

IMG 8005

Ferrari toont de nieuwe Portofino.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet