NASCAR

NASCAR: Danica Patrick moet bij SHR het veld ruimen (update)

Danica Patrick heeft vanavond via haar FB pagina laten weten dat zij volgend seizoen niet bij het team van Stewart Haas Racing terug zal keren. SHR heeft een contract getekend met de Smithfield Foods Group. Wie de plek van Patrick bij SHR in gaat nemen wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Patrick SHR 2
Danica Patrick moet vanwege een nieuwe sponsor bij Stewart Haas Racing het veld ruimen. Blijft ze in NASCAR of misschien toch terug naar Indycar??

Danica Patrick moet bij SHR het veld ruimen
In een verklaring op Facebook zegt Patrick het volgende: "Het was een eer om de afgelopen zes jaar voor het team van Tony Stewart, Gene Haas uit te komen. Samen behaalden we een Daytona 500 pole, zeven Top 10 resultaten en we hebben van spannende races genoten. Helaas is mijn tijd als rijder voor hen tot een einde gekomen.

Sponsoring speelt in onze sport een belangrijke rol en gedurende mijn carriere heb ik erg veel geluk gehad. Dit jaar wierp ons echter naar achteren Onze fantastische partners Aspen Dental en Code 3 stapten op korte termijn in en ik ben hier erg dankbaar voor.

Ik wens Stewart Haas Racing succes met hun nieuwe sponsor en coureur. Dank voor de herinneringen. Mijn focus ligt nu op de rest van het 2017 seizoen en ik wil het jaar sterk beëindigen maar heb vertrouwen in mijn toekomst."

Sinds 2013 maakte Patrick van SHR deel uit. In 170 starts behaalde zijn één pole en eindigde de laatste twee seizoenen als 24e in het kampioenschap. Zij eindigde zevenmaal in de Top 10.

Update: Inmiddels is bekend geworden dat Aric Almirola, afkomstig van Richard Petty Motorsports, de plek van Danica in 2018 gaat innemen.

Patrick SHR
Danica verdiende in NASCAR heel veel dollars maar echte resultaten bleven eigenlijk uit.

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 september 2017 12:28

  In de Indycar sensationeel (3e en 4e op de Brickyard), in de NASCAR een also-ran. Raadselachtig. Reed overigens in 2006 samen met Jan Lammers de Daytona 24H.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 september 2017 12:37

  Aric Almirola is geen hoogvlieger, verre van dat. Sta versteld wat zelfs zeer middelmatige coureurs in de NASCAR verdienen.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 13 september 2017 14:53

  Almirola was een middenvelder bij RPM, ben benieuwd wat hij bij SHR kan. Hij versloeg de laatste 2 jaar wel zijn teamgenoten bij RPM en was in 2015 de beste niet-Chase coureur. Dus een koekenbakker is het niet. (2010 2e in Truck series, 2017 Daytona zomerrace in Xfinity gewonnen)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet