NASCAR

NASCAR: Danica Patrick moet bij SHR het veld ruimen (update)

Danica Patrick heeft vanavond via haar FB pagina laten weten dat zij volgend seizoen niet bij het team van Stewart Haas Racing terug zal keren. SHR heeft een contract getekend met de Smithfield Foods Group. Wie de plek van Patrick bij SHR in gaat nemen wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Patrick SHR 2
Danica Patrick moet vanwege een nieuwe sponsor bij Stewart Haas Racing het veld ruimen. Blijft ze in NASCAR of misschien toch terug naar Indycar??

Danica Patrick moet bij SHR het veld ruimen
In een verklaring op Facebook zegt Patrick het volgende: "Het was een eer om de afgelopen zes jaar voor het team van Tony Stewart, Gene Haas uit te komen. Samen behaalden we een Daytona 500 pole, zeven Top 10 resultaten en we hebben van spannende races genoten. Helaas is mijn tijd als rijder voor hen tot een einde gekomen.

Sponsoring speelt in onze sport een belangrijke rol en gedurende mijn carriere heb ik erg veel geluk gehad. Dit jaar wierp ons echter naar achteren Onze fantastische partners Aspen Dental en Code 3 stapten op korte termijn in en ik ben hier erg dankbaar voor.

Ik wens Stewart Haas Racing succes met hun nieuwe sponsor en coureur. Dank voor de herinneringen. Mijn focus ligt nu op de rest van het 2017 seizoen en ik wil het jaar sterk beëindigen maar heb vertrouwen in mijn toekomst."

Sinds 2013 maakte Patrick van SHR deel uit. In 170 starts behaalde zijn één pole en eindigde de laatste twee seizoenen als 24e in het kampioenschap. Zij eindigde zevenmaal in de Top 10.

Update: Inmiddels is bekend geworden dat Aric Almirola, afkomstig van Richard Petty Motorsports, de plek van Danica in 2018 gaat innemen.

Patrick SHR
Danica verdiende in NASCAR heel veel dollars maar echte resultaten bleven eigenlijk uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet