Chrono NK 2-takt

Chrono NK 2-Takt: Deze karttalenten vertegenwoordigen Nederland bij wereldfinale in Portugal

ticket-1
Winnaars van een ticket naar de Rotax Wereldfinale in Portugal.

Zes karters hebben gisteren tijdens de voorlaatste raceronde van het NK Karten 2-takt een ticket gewonnen voor de internationale Rotax Grand Final in Portugal. Dit is de hoogste trede voor karters in deze klasse, met de beste karters van over de hele wereld. Na de raceronde in Berghem gisteren, gaan Dani van Ruiten (11) uit Tegelen, Robert de Haan (11) uit Eerbeek, Tijmen vd Helm (13) uit Moerdijk, Jules de Bock (16) uit Heythuysen, Joey Alders (18) uit Anna Paulowna en Frits Wernsen (36) uit Oosterbeek aan de leiding in het kampioenschap binnen hun klassen. Daarmee verdienden zij een plek in Team The Netherlands voor de grote internationale Rotax-finale die begin november in Portugal verreden wordt. Omdat Tijmen ook in de Europese Rotax Max-klasse uitkomt en daar hóógstwaarschijnlijk ook een ticket wint, mag Senna van Walstijn (14) uit Amsterdam, de nummer twee in deze klasse, onder voorbehoud ook mee naar Portugal.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: kartphoto.nl

ticket-2
Laurens van Hoepen viert zijn overwinning in de Mini Junior-klasse tijdens het NK Karten 2-takt.

Jongste rookie verrast
Op het circuit in Berghem was de spanning gisteren weer om te snijden. Nu het einde van het kampioenschap nadert, zijn er nog maar een paar races om punten te verzamelen en de nationale titel binnen te slepen. Hoewel in de meeste klassen de favorieten hun rol gisteren wisten waar te maken, was het rookie Mitchell van Dijk (9) uit Harderwijk die verraste in de Micromax-klasse (jongste klasse). Hij stond 5e in het klassement, maar was gisteren de dagwinnaar. Daarmee werd hij tevens RTL GP Driver of the Day.

ticket-3

Ook Julian Kamen (10) uit Capelle a/d IJssel kreeg voor zijn prestaties in de Mini Junior-klasse de RTL GP Driver of the Day-titel. De laatste ronde van het seizoen wordt op 1 oktober verreden in Genk. Dan zal duidelijk worden welke jonge talenten zich Nederlands Kampioen 2-takt mogen noemen. Het NK Karten wordt georganiseerd door Chrono Karting, onder auspiciën van de KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie).

ticket-4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet