Diversen

Div: Technische pech stopt Milan Dontje, Azcona nieuwe leider Audi Sport TT Cup

170910 TT Cup Start R2
Milan Dontje (nr. 43) nog in kansrijke positie in de startfase van race twee

Met twee overwinningen op de Nürburgring nam de Spanjaard Mikel Azcona de leiding in de tussenstand van de Audi Sport TT Cup over. Hij verdrong de Brit Philip Ellis van de eerste plaats, voor wie het weekeinde niet ideaal verliep: in de eerste race viel hij uit, in de tweede wedstrijd kwam hij niet verder dan de vijfde plaats. Voor Milan Dontje was het verloop identiek: op zaterdag eindigde hij als vijfde, op zondag reed hij op de derde plaats en had daarmee realistische kansen op tenminste een podiumplaats, maar vanwege een motordefect viel hij voortijdig uit. In de tussenstand van het kampioenschap zakte Dontje daarmee van de derde naar de vierde plaats.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Audi

Azcona startte in beide races vanaf de pole-position en behaalde twee overwinningen. Daarmee bracht de Spanjaard zijn totaal uit de laatste zes races op vijf zeges, terwijl de Italiaan Mosca, tweede in de zondagsrace, met zijn derde podiumplaats van het seizoen ook de derde plaats in de tussenstand van Milan Dontje kon overnemen. "Op zaterdag maakte ik twee flinke fouten, waardoor ik een podiumplaats kon vergeten", gaf Dontje eerlijk toe. Op zondag was het de techniek die voor hem een streep door de rekening haalde. Hij reed lange tijd op de derde plaats en had daarmee opnieuw een podiumplaats voor ogen, maar hij viel in de twaalfde ronde opeens terug op het rechte stuk en moest niet lang daarna zijn auto langs de kant parkeren, waarmee de uitval een feit was. De exacte oorzaak was nog onbekend, maar naar alle waarschijnlijkheid was het iets motorisch.

Tot de gastrijders op de Nürburgring behoorden Red Bull-Airrace-kampioen Matthias Dolderer en motorcoureur Marco Melandri, maar laatstgenoemde raakte tweemaal betrokken bij een aanrijding. Met nog twee evenementen en vier races te gaan heeft Azcona nu een totaal van 177 punten, drie meer dan Philip Ellis. Mosca heeft 142 punten, Dontje staat met 122 punten op de vierde plaats.

170910 TT Cup Dontje
In de natte eerste race eindigde Dontje als vijfde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet