Porsche Cups

Porsche Cups: Yelloly en Olsen winnaars op Nürburgring, Ten Voorde aan kop in rookieklassement

PCC R2 Beslissende Moment
Nick Yelloly en Dennis Olsen waren de beide winnaars van het weekeinde op de Nürburgring

De Noor Dennis Olsen en de Brit Nick Yelloly behaalden elk een overwinning en een tweede plaats in de beide races van de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Nürburgring. Olsen deed daarmee goede zaken met het oog op het kampioenschap, waarin hij aan de leiding staat en nu een voorsprong van 31 punten op Yelloly heeft. Michael Ammermüller en Christopher Zöchling behaalden elk een derde plaats. Larry ten Voorde werd in beide races vijfde, voor Wolf Nathan was de 16e plaats algemeen en de tweede plaats in het B-klassement van de zondagsrace zijn beste resultaat van het weekeinde.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, Porsche AG/Bildagentur Kräling

170910 PCCD Start R1
Natte start van race één

In de eerste race ging Nick Yelloly met de overwinning aan de haal, nadat hij in de zevende ronde de van pole gestarte Christopher Zöchling vanuit de slipstream gepasseerd was. Terwijl Zöchling terugviel, behaalde Olsen de tweede plaats voor Michael Ammermüller. Larry ten Voorde was na de derde plaats in de natte vrije training optimistisch voor de kwalificatie, maar in de droge tijdtraining pakte een poging om in de laatste sector tijd te winnen niet optimaal voor hem uit. Vervolgens liet hij bij de start ook nog eens de motor van zijn Porsche afslaan. "Daarmee viel ik terug naar de 16e plaats, maar daarna kon ik me weer terugvechten en zo werd ik uiteindelijk vijfde. Dat was gaaf, ik had veel mooie inhaalacties, maar ik baalde wel een beetje, want zonder dat incident bij de start had ik de race voor mijn gevoel zelfs wel kunnen winnen", aldus Ten Voorde. Wolf Nathan startte vanwege een defecte koeler in de kwalificatie ver achteraan en kwam als 20e algemeen en zesde in het B-klassement over de eindstreep.

2017 Ten Voorde 2
Larry ten Voorde kwam met twee vijfde plaatsen goed voor de dag

Race twee werd gekenmerkt door een leuke strijd tussen Zöchling, die vanaf pole startte, Yelloly en Olsen. De Brit pakte op de eerste meters de leiding, terwijl Olsen van de vierde naar de tweede plaats reed. In de zesde ronde passeerde Olsen Yelloly, maar Zöchling profiteerde en nam de leiding over. Zijn vreugde duurde echter niet lang, want een ronde later verremde hij zich en was de kop weer kwijt. Uiteindelijk zegevierde Olsen, die zijn zesde overwinning van het seizoen behaalde. Yelloly werd tweede, Zöchling derde. Larry ten Voorde herhaalde als vijfde zijn resultaat uit de eerste race. "Het was mijn doel om snel naar voren te rijden en dat is gelukt. Als geheel ga ik na dit weekeinde met een opgeheven hoofd naar huis", analyseert Larry ten Voorde. "Ik heb de eerste plaats in het rookie-kampioenschap in handen en ben nu vijfde in het algemeen klassement, met zicht op de derde plaats. Dat is niet verkeerd." Wolf Nathan eindigde als 16e algemeen en tweede in het B-klassement.

170910 PCCD Nathan R2
Wolf Nathan eindigde in de tweede race als tweede in het B-klassement

170910 PCCD Nathan R2 Podium
B-podium na race twee met vlnr Wolf Nathan, Wolfgang Triller en Jörn Schmidt-Staade
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet