V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Team Penske komt eveneens met retro kleurenschema

Ook het team van DJR Team Penske of wel Shell V Power Racing heeft voor de Sandown 500 een retro kleurenschema aangekondigd. In 1967 begon Shell met de ondersteuning van Dick Johnson. De langst durende sponsor relatie in de Australische sportwereld overigens.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Shell V Power Racing

2017 Dick Johnson
De legendarische Dick Johnson mede-eigenaar van DJR Team Penske in de Supercars. Vijftig jaar actief in de sport. Dat kunnen weinigen waarschijnlijk zeggen.


DJR Team Penske komt eveneens met retro kleurenschema
In de 80er jaren was teameigenaar Dick Johnson eigenaar van een Shell benzinestation in de buitenwijken van Brisbane. Met steun van Shell won Johnson in de tachtiger en negentiger jaren wedstrijden de Bathurst 1000 en de Sandown 500 alsmede diverse kampioenschappen. Voor de komende Sandown 500 heeft men de 1967 kleuren in het kleurenschema van de auto's proberen te verwerken.

1967 EH Rear Nogal een verschil met vijfitg jaar geleden dus....

Scott Wyatt van Shell Australië: " Wij zijn ontzettend trots op de relatie die Shell met Dick Johnson in de afgelopen vijftig jaar ontwikkeld heeft en is één van de meest iconische in de Australische sport."

Dick Johnson: "Zowel in goede als in slechte tijden is Shell er altijd voor mij geweest. Zelfs in de tachtiger jaren toen ik een pompstation had racete ik onder hun kleuren. Het lijkt wel alsof de tijden van weleer terugkeren. Hoop dat ik ze met een goed resultaat op de baan kan belonen."

De eerste wedstrijd van de Pirtek Enduro Cup wordt gedurende het weekend van 15-17 september op Sandown verreden.

DJR Team Penske
Niet echt een retrokleurenschema of het moet de motorkap zijn??

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet