Diversen

Zondag 10 september a.s. om 18:00 uur start bij RTL7 seizoen 2 van RTL GP Magazine, een programma vol passie en paardenkrachten

RTLGPMag TV studio

Zondag 10 september a.s. om 18:00 uur start bij RTL7 seizoen 2 van RTL GP Magazine, een programma vol passie en paardenkrachten, over alles dat van de racewereld een belevenis maakt. Dit tweede seizoen zijn de 8 afleveringen twee keer zo lang en je geniet dan ook elke week van twee keer zoveel gasten én boeiende reportages. Dus riemen vast voor een heerlijk uurtje 100% raceromantiek!

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Vanuit een sfeervolle pitstraat gevuld met legendarische bolides nemen Mark Koense en Jan Lammers u elke week mee op een bijzondere reis door de racewereld. Net als in het gelijknamige tijdschrift komen markante coureurs langs met fraaie anekdotes en fantastische fragmenten, staat Mark stil bij magische mijlpalen en stapt Jan in wereldberoemde racewagens.

JanLammers in Porsche917

Zondag a.s. in aflevering 1 van seizoen 2 onder andere: de beste race van de baas van Max Verstappen, een unieke reünie met de superzeldzame Porsche 718 RSK, Racing Team Nederland op weg naar Le Mans, de onvergetelijke Grand Prix van Zandvoort van 1975 en een ode aan Jumping Jack Middelburg.

In de studio de beste Nederlandse coureur die je wellicht nooit hebt gezien: Peter Kox over zijn succes in Amerika én samen racen met zijn dochter Stéphane (die eveneens aanschuift). David Hart laat je kennismaken met zijn fenomenale Shelby Cobra en nieuw is de rubriek Stop & Go met vaak hilarische, soms angstaanjagende en altijd spraakmakende momenten uit de racerij.

Later dit seizoen onder andere ook te gast in de pits: Frits van Eerd samen met de legendarische F1-teambaas Gian Carlo Minardi, de belofte van weleer (én coach van de jonge Kimi Raikkonen en Jenson Button) Gerrit van Kouwen, rallytalent Kevin Abbring en de pas 16-jarige Rinus "Veekay" van Kalmthout die de Amerikaanse racedroom najaagt.

Lammers Marijn en RinusVeekay

Ook komen langs tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk, McLarens protegé Nyck de Vries, de vaak vergeten F1-teameigenaar Bob Hoogenboom, alleskunner John Bosch, de complete racefamilie Hezemans, F1-regisseur Martijn Lindenberg, vader en zoon Bleekemolen, Sir Stirling Moss, Ayrton Senna's Nederlandse teamgenoot Harm Schuurman plus Le Mans legendes Gijs van Lennep en Jürgen Barth. Bovendien neemt Jan Lammers je mee aan boord van iconische raceauto's als een Formule 1 Brabham-BMW en Steve McQueens Porsche 917.

JanLammers in F1 BrabhamBMW

Kijken dus, vanaf a.s. zondag elke week van 18:00 tot 19:00 uur, RTL7.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet