Porsche Cups

Div: Nederlandse inbreng nog zonder succes in Duitse Porsche Carrera Cup

Dit weekend is er in de Porsche Carrera Cup een Nederlands team vertegenwoordigd. Was verleden jaar team Bleekemolen nog bij een aantal races aanwezig met twee Porsche’s, dit jaar staat het Harders’Plaza Racing team aan de start van het eerste DTM-weekend. De man die de eer van Nederland hoog gaat houden heet Robert van den Berg, ook uitkomend in de Nederlandse Porsche cup.

Tekst: Pieter de Boer

Tijdens de eerste races op Zandvoort kon het team zich nog niet echt van voren laten zien en verloor vooral veel tijd bij de semi-prof. Hier hebben ze daar geen last van, want in de Duitsland rijdt er in tegenstelling tot Nederlands slechts één coureur per wagen.

Robert van den Berg slaagde er echter nog niet in op de eerste dag indruk te maken, want tijdens de eerste, droge, training werd hij 17e. Wanneer de tweede training van start gaat en de wagens de pits doorrijden om het circuit op te gaan, legt een stortregen het circuit volledig blank. De voorste wagens zijn echter al bij het einde van de pits gearriveerd en kunnen niet meer terug geduwd worden om regenbanden te krijgen. Van den Berg zijn stand is echter aan het einde van de pitstraat en zodoende kan hij met regenbanden direct vertrekken. Het brengt hem echter niets, want ook de tweede training eindigt hij achterin, ditmaal op plaats twintig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet