Diversen

Div: Race of Champions Live op Eurosport

Eurosport zendt op zaterdag 16 december om 19:00 uur LIVE de Race of the Champions (ROC) uit. Tijdens dit autosportevenement in het Stade de France (Parijs) komt de crème de la crème van de autosport tegen elkaar in actie. De coureurs rijden individueel tegen elkaar om de Champions of the Champions titel. Op zondag 17 december vanaf 20:00 uur doet Eurosport verslag van de ROC Nations Cup. Jeroen van der Ploeg en Peter Baert houden de kijkers op de hoogte van de gebeurtenissen op en rond het speciaal aangelegde circuit.

Champions of the Champions
Zaterdag 16 december vanaf 19:00 uur strijden de beste weg- en rallycoureurs van de wereld in identieke racewagens om de ‘Champion of Champions’ titel. De weg- en rallycoureurs racen in diverse knock-out heats om een plaats in de finale waarbij de twee snelste coureurs het uiteindelijk tegen elkaar opnemen. De winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Champion of the Champions’, ofwel de snelste coureur ter wereld. Wereldkampioen rally Sébastien Loeb won vorig jaar.

Nations Cup
Op zondag 17 december om 20:00 uur doet Eurosport verslag van de ROC Nations Cup, de landenwedstrijd, waarin een rallycoureur en een wegcoureur uit één land een team vormen. De wegcoureurs en de rallycoureurs van de verschillende landen nemen het op het 1 kilometerlange circuit tegen elkaar op. De beste vier landen plaatsen zich uiteindelijk voor de halve finales. Het land dat als eerste vijf heats weet te winnen plaatst zich voor de finale die ook over maximaal vijf heats gaat.
Het winnende land mag zich een jaar lang het snelste land ter wereld noemen.

Deelnemers
De deelnemende teams zijn: Team Play Station Frankrijk- Sebastien Loeb & Sébastien Bourdais, Verenigde Staten- Travis Pastrana & Jimmie Johnson, Schotland- Colin McRae & David Coulthard, Finland- Marcus Gronholm & Heikki Kovalainen, Engeland- Andy Priaulx & Jenson Button, Spanje- Joan Roma & Daniel Sordo, Team Auto Hebdo Frankrijk- Yvan Muller & Stepane Peterhansel, Duitsland- Bernd Schneider & Armin Schwarz en Scandinavië- Mattias Ekstrom & Tom Kristensen.

Uitzendtijden Race of the Champions

16-12 19:00-21:00 Race of the Champions; Champion of the Champions LIVE

17-12 20:00-21:00 Race of the Champions: Nations Cup
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet