GT

GT: Nicky Catsburg samen met Zweedse prins in GT-races op Anderstorp

170831 STCC Catsburg 2
In het WTCC stond Nicky Catsburg al regelmatig op het podium

Niet alleen in Nederland hebben we prinsen die racen, ook in Zweden is een prins in de autosport actief. Prins Carl Philip Bernadotte, de zoon van de Zweedse koning Carl Gustav en koningin Silvia, is een gepassioneerd coureur en bezet momenteel de derde plaats in de tussenstand van het Zweeds GT-kampioenschap. Komend weekeinde krijgt hij tijdens het voorlaatste evenement van het seizoen op het circuit van Anderstorp versterking van Nicky Catsburg, die evenals de prins deel uitmaakt van het Polestar Cyan Racing-team. Het duo zal uitkomen met een Volvo S60, een wat vreemde eend in de bijt in het Zweedse GT-veld, dat verder ondermeer bestaat uit Ferrari's, Porsches en Audi's.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Mijn doel voor dit weekeinde in Anderstorp is heel duidelijk", zegt Nicky Catsburg. "Het ondersteunen van prins Carl Philip in de strijd om de kampioenstitel." Daarin verkeert de prins in kansrijke positie, want zijn achterstand op het Ferrari-duo Fredrik Larsson en Ingvar Mattson, dat gedeeld op de eerste plaats in de tussenstand staat, bedraagt slechts zes punten. Prins Carl Philip klom na een overwinning en een derde plaats tijdens het meest recente weekeinde op het circuit van Karlskoga op naar de derde positie in de tussenstand. Hij voelt echter ook de hete adem van routinier Jan Brunstedt in de nek, want de Audi-rijder staat op twee punten van de adellijke coureur.

170831 STCC Catsburg 1
In het Zweeds GT-kampioenschap komt de Volvo S60 uit tegen Ferrari's, Porsches en Audi's

Voor Catsburg zijn zowel de Polestar-Volvo S60 uit het Zweeds GT-kampioenschap als het voormalige circuit van Anderstorp nieuw. "Dat is dus een uitdaging voor me, maar ik kijk er erg naar uit", zegt de coureur uit Amersfoort. De prins is op zijn beurt blij met de ondersteuning van zijn Nederlandse teamgenoot: "Karlskoga was ons beste weekeinde tot nu toe dit jaar en dat geeft ons een goed gevoel voor Anderstorp. We zullen dit weekeinde harder dan ooit moeten strijden, maar ik ben er klaar voor en ik ben blij dat ik Nicky daarbij aan boord heb. Hij is een zeer snelle rijder en hopelijk kunnen we samen op het podium komen." Er staan twee races op het programma: zaterdag vanaf 16.20 uur een wedstrijd over 35 minuten en een ronde en zondag vanaf 15.05 uur een race van 28 minuten plus een ronde.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 31 augustus 2017 12:35

  is dit de oude Solution F silhouette uit de voormalige TTA klasse?

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 31 augustus 2017 13:04

  Ja, is het. Nadat het STCC voor dit jaar naar TCR-reglement is overgegaan, werden de voormalige Solution F-silhouet-auto's toegelaten in het Zweeds GT-kampioenschap, maar Polestar is het enige team dat van deze mogelijkheid gebruik gemaakt heeft.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet