VLN

VLN: BMW Team Schnitzer en Mücke Motorsport dit weekend naar de Nordschleife

Na het seizoenshoogtepunt, de zesuurswedstrijd(ADAC Ruhrpokalrennen) veertien dagen geleden, gaat de VLN .a.s weekend met de 40e RCM DMV Grenzland Rennen de tweede seizoensfase in. Zowel de teams van Schnitzer en Mücke Motorsport zijn dit weekend van de partij.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/Willem J. Staat

2017 VLN Grenzlandrennen


BMW Team Schnitzer en Mücke Motorsport dit weekend naar de Nordschleife
Voor de 40e RCM DMV Grenzlandrennen staan er drie noviteiten op het programma. Mücke Motorsport maakt dit weekend zijn debuut met de AMG Mercedes GT3 op de Nordschleife. Het team uit Berlijn heeft Edoardo Mortara en Christian Hohenadel ingeschreven. Naast Mücke Motorsport maakt het Zwitserse Team Octane 126 met een Ferrari 488 GT3 eveneens haar Nordschleife debuut. Team Octane heeft Björn Grossmann en Alexander Müller ingeschreven.BMW Team Schnitzer komt met zelfs met een primeur op de Nordschleife. In de SPX-klasse heeft men de M6 GT3 ingeschreven. De auto is voorzien van het 2018 Evolutiepakket. Voorlopig staat alleen Phillipp Eng als rijder ingeschreven. Maar behalve Schnitzer en Mücke zijn ook de teams van Walkenhorst Motorsport,Haribo, Montaplast by Land, Phoenix, Black Falcon, Landgraf Motorsport en Manthey Racing van de partij. Bij Manthey komen de Porsche experts Romain Dumas en Patrick Pilet wederom aan de start. Naast Manthey Racing zet men bij Frikadelli Racing ook nog eens twee 911 GT3 's in. Zowel Black Falcon als het AMG Testteam van Uwe Alzen hebben wederom een Mercedes AMG GT4 in de SPX klasse ingeschreven. Robin Frijns vormt bij Montaplast by Land samen met de Amerikaan Conor de Phillippi een combinatie.

2017 Schnitzer
BMW Team Schnitzer komt dit weekend met een EVO pakket voor de M6 GT3.

In de SP8T klasse komt Beitske Visser wederom aan de start. Zij vormt samen met Mikkel Jensen en Dennis Marschall een combinatie. Het team van Sorg Rennsport heeft een BMW 235i Cup ingeschreven.

Op de voorlopige inschrijvingslijst staan maar liefst 158 auto's ingeschreven. In totaal komen er 322 coureurs uit 24 landen aan de start. De kwalificatie vindt traditioneel van 8.30u tot 10.00u plaats en de wedstrijd begint exact om 12.00u. Na de kwalificatie is er gelegenheid voor de traditionele gridwalk. Een tribunekaartje kost slechts 15 Euro en de toegang op de Nordschleife is vrij.

2017 Mücke Motorsport
Mücke Motorsport breidt haar activiteiten eveneens naar de VLN uit.

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Dirk 31 augustus 2017 08:39

    Fantastische raceklasse, alleen hopen dat het weer niet te slecht is in de Eifel. Al doen ze daar bij de VLN niet moeilijk over. Dichte mist? Geen probleem

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet