Clio Cup

Veel interesse in Dunlop SportMaxx Clio Cup 2007

Afgelopen dinsdag vond op Circuit Park Zandvoort een informatiebijeenkomst plaats waarbij de plannen voor de Dunlop SportMaxx Clio Cup 2007 werden gepresenteerd. Tijdens deze drukbezochte avond waren bekende gezichten uit de huidige Clio Cup aanwezig alsmede vele oude bekenden en enkele nieuwe talenten.

Na een terugblik op zes jaar Clio Cup met het type Clio RS II, maakte Circuit Park Zandvoort Track & Event Manager Erik Weijers de plannen voor de Clio Cup in het seizoen 2007 bekend.

Nieuw model
Vanaf 2007 zal de Dunlop SportMaxx Clio Cup verreden worden met de nieuwe Renault Clio RS III ‘Coupe’, de opvolger van het huidige model Renault Clio waarmee in Nederland maar liefst zes jaar in de cupverband werd geracet. Organisator Circuit Park Zandvoort garandeert dat de Dunlop SportMaxx Clio Cup voor minimaal drie jaar een vast onderdeel zal uitmaken van de A-evenementen van het Dutch Power Pack.

Raceformat
Het seizoen 2007 zal voor de Dunlop SportMaxx Clio Cup bestaan uit zeven evenementen, waarbij tijdens elk evenement een tweetal races verreden zal worden. De eerste race van ieder raceweekend zal gaan over 45 minuten, waarbij een verplichte pitstop van drie minuten zal moeten worden doorgevoerd. Race twee gaat over twaalf ronden of 50 kilometer. De startopstelling van race twee wordt bepaald aan de hand van de uitslag van race één. Interessant detail hierbij is, dat de eerste acht startposities zullen worden omgekeerd. De winnaar van race één zal hierbij dus als achtste op de startinggrid voor race twee staan. Binnen de Dunlop SportMaxx Clio Cup zal eveneens de Junior Cup blijven bestaan; een speciaal klassement voor deelnemers die minder dan drie jaar hun racelicentie bezitten.

Technisch reglement
De klasse zal gebruik maken van officiële onderdelen van Renault Sport. Dit houdt de auto’s internationaal uitwisselbaar en maakt het voor de deelnemers mogelijk om eventueel ook aan races in het buitenland te gaan deelnemen. In 2007 zal in maar liefst zes Europese landen met een nationaal Clio kampioenschap gestart worden. Voor 2008 staat mogelijk zelfs een heus Europees kampioenschap in de planning.
De Clio’s uit het Nederlands kampioenschap zullen van start gaan op 17” Dunlop SportMaxx banden. Bandenfabrikant Dunlop heeft zich voor de komende drie jaar als titelsponsor en leverancier van de banden aan de Clio Cup verbonden

Publiciteit & Media
Op publicitair gebied wist de organisatie te melden dat alle races van de Dunlop SportMaxx Clio Cup in samenvatting op televisie zullen worden uitgezonden. Tevens zal er een nieuwe website gelanceerd worden en zullen geïnteresseerden door middel van regelmatig verschijnende nieuwsbrieven over alle ontwikkelingen binnen de Dunlop SportMaxx Clio Cup op de hoogte gehouden worden.

Inmiddels hebben reeds vijftien rijders een nieuwe Renault Clio RS III ‘Coupe’ bij de organisatie besteld. De verwachting is dat er in 2007 minimaal 25 cup auto’s aan de start zullen verschijnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet