Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Triple Eight begint aan testprogramma “Opel Insignia”

Het Team van Triple Eight begint volgende maand met een uitgebreid testprogramma met de nieuwe Holden Commodore Supercar die gebaseerd is op de Opel Insignia.

Tekst Willem J. Staat
Foto Triple Eight/Holden

2017 Holden V6


Triple Eight begint aan testprogramma "Opel Insignia"
Bij het team van Triple Eight lopen de voorbereidingen voor 2018 op volle toeren. Volgende maand wordt begonnen met het testprogramma van de nieuwe generatie Commodore die zeker geen Holden maar een Opel Insignia is. Omdat GM de productie in Australië heeft beëindigd wordt voor de racerij teruggegrepen naar de Europese modellen van GM. Naar verwachting zal de Opel Insignia volgende maand voor het eerst aan de tand gevoeld worden. Grootste hindernis voor Triple Eight zijn momenteel de homologatiepapieren. Waarschijnlijk kan de auto pas kort voor de eerste wedstrijd gehomologeerd worden.

Teambaas Roland Dane: "Aan de homologatie zitten nogal wat haken en ogen en aan de specificaties moet nog veel gedaan worden. Er wordt aan gewerkt. Maar het duurt pas tot volgend jaar voordat de homologatie volledig is. Maar we zijn ontzettend verheugd over hetgeen dat we tot nu toe al bereikt hebben. Maar ook met de Pirtek Endurance Cup voor de deur hebben we genoeg te doen."
In 2018 maakt het team van Triple Eight overigens nog gebruik van de betrouwbare V8 motor voordat men in 2019 naar de 3.6L V6 Twinturbo overstapt.

Volgende woensdag test het team van Triple Eight op Queensland Raceway. Porsche Supercup-rijder Matt Campbell vormt voor de Pirtek Endurance Cup een combinatie met Shane van Gisbergen, Whincup met Dumbrell, terwijl Lowndes met de ervaren Steven Richards uitkomt. Voor Matt Campbell wordt het overigens de allereerste kennismaking met een V8 Supercar.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet