Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Formule 2: Nyck de Vries maakt verrassende overstap naar Racing Engineering

 54I3785

Nyck de Vries maakt halverwege het F2-seizoen een verrassende overstap: vanaf het komend raceweekend op Spa komt hij uit voor het Spaanse team Racing Engineering. De McLaren-junior ruilt van zitje met Louis Delétraz: de Zwitser stapt in bij Rapax, het Italiaanse team waarmee De Vries de sprintrace op Monaco won.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship

Racing Engineering zat al langer achter De Vries aan. Teambaas Alfonso de Orleans probeerde de Nederlander ook al te strikken voor het GP2-seizoen 2016 en deed afgelopen winter opnieuw een poging. De gesprekken tussen De Vries en De Orleans kwamen deze zomer weer op gang, met als gevolg de tussentijdse transfer die meteen vanaf dit weekend op Spa gestalte krijgt.

 56I4192

"Het komt natuurlijk een beetje als een verrassing, zo midden in het seizoen", vertelt De Vries, op weg naar Spa. "Maar we zijn al sinds 2015 met elkaar in contact en nu is eindelijk het moment daar dat we kunnen samenwerken. Ik ben erg enthousiast en kijk ernaar uit om met Racing Engineering aan de slag te gaan. Het is een heel professioneel team met een sterke organisatie."

 54I3224

Het team uit Sanlucar de Barrameda (vlak bij Jerez) werd eerder met Giorgio Pantano en Fabio Leimer GP2-kampioen. Ook met Alexander Rossi en Jordan King streed het team voortdurend mee om de winst. Dit seizoen heeft Racing Engineering met Gustav Malja en Louis Delétraz echter nog weinig resultaat kunnen boeken. Met De Vries, die bij Rapax met extreem weinig budget wonderen deed, hoopt het Spaanse team weer de weg naar boven te vinden.

 56I0665

"Ja, Racing Engineering heeft het dit jaar moeilijk gehad", beaamt De Vries, "maar ik hoop dat we dat snel kunnen omdraaien. Intussen ben ik Rapax erg dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Ik waardeer 't enorm hoe ze voor me hebben gevochten zodat we dit seizoen samen hebben kunnen winnen."

 56I1637

De Vries wordt bij Racing Engineering teamgenoot van de Zweed Gustav Malja. Louis Delétraz neemt intussen het verlaten zitje van de Nederlander bij Rapax over.

 54I0578

Morgen gaan we op Spa uitgebreid in gesprek met De Vries en De Orleans over de redenen voor hun deal en hun gezamenlijke vooruitzichten.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet