Formula 4

SMP F4 NEZ: MP Motorsport met Christian Lundgaard weer F4-kampioen

lundgaard-wint

Christian Lundgaard van MP Motorsport is met één ronde te gaan al kampioen in de SMP F4 NEZ af. Een dominante zomer zag de Deen flink voorsprong nemen in het kampioenschap, een voorsprong die hij afgelopen weekend op Moscow Raceway omzette in de titel. Lundgaard is daarmee de opvolger van Richard Verschoor als kampioen in het Noord-Europese zonekampioenschap Formule 4.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: SMP F4 NEZ

lundgaard-actie


Lundgaard zette de toon vanaf de eerste ronde op Sochi, waar hij in de stromende regen twee van de drie races dominant op zijn naam zette. Na enkele mindere resultaten op Smolensk in Rusland en een moeizaam begin in het Finse Ahvenisto pakte hij zeven overwinningen uit negen wedstrijden, om de titel al veilig te stellen voordat de laatste drie wedstrijden zijn verreden.

Teamgenoot Bent Viscaal staat na zes van de zeven ronden vijfde in het kampioenschap. De Nederlander opende sterk, met twee tweede plaatsen in het openingsweekend op Sochi.

viscaal-champagne

Ook Viscaal had op Smolensk een minder weekend, maar dat maakte hij ruimschoots goed met een zege in de eerste race op Ahvenisto. Ook op de auto24ring vond hij het podium.

Lukas Dunner, de derde vaste coureur van MP Motorsport, manifesteerde zich prima in zijn debuutseizoen in de Formule 4. Een zevende plaats op de auto24ring was het beste resultaat van de Oostenrijker, die regelmatig de top-tien binnenreed.

lundgaard-blij

Lundgaard pakte aan het begin van het jaar ook nog drie zeges mee in de enige ronde van het Spaans F4-kampioenschap tot nu toe. Bent Viscaal kwam op Motorland Aragon ook goed voor de dag, met een derde plaats in de tweede race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet