Belcar

Belcar: Definitief in handen van SRO

Enkele weken geleden kondigde www.autosport.nl reeds de primeur aan. Tijdens de Belcar prijsuitreiking op Francorchamps werd officieel bekend gemaakt dat de SRO-organisatie van Stephane Ratel de rechten van het kampioenschap heeft verworven.

tekst Willem J. Staat

Belcar in handen van Ratel
Stephane Ratel doet aan expansiedrift, de Fransman heeft naast het nieuw op te starten ADAC GT kampioenschap ook de rechten van de Belcar verworven. Stephane Ratel liet tijdens een videoboodschap op de Belcarparty weten dat de GT3 fantastische mogelijkheden voor de toekomst biedt en de top van het veld dichter bij elkaar zal brengen. Pascal Witmeur, voormalig Procar-organisator, en reeds geruime tijd de rechterhand van Ratel, is van het FIA GT3 succes overtuigd zo liet hij www.autosport.nl weten. Een optimistische Witmeur denkt evenals Zolder Interim-circuit directeur Roger Dejaeghere aan ongeveer 10 FIA GT3's.

Klasse-indeling
Ook werd in Francorchamps de klasse-indeling bekend gemaakt.
Klasse 1 FIA GT3
Klasse 2 Belcar Promotion, Porsche 996 GT3 Cup etc
Klasse 3 Belcar Specials Mosler, Stealth etc.
Klasse 4 Gastklasse.

Voor de Belcar Specials wordt voor het Circuit van Zolder een normtijd gehanteerd. Zij mogen tijdens de kwalificaties op Zolder niet onder de 1.34. duiken. Voor het aan renovatie onderhevige Circuit van Spa-Francorchamps is die normtijd nog niet vastgesteld.

De overgangsperiode in de Belcar Original zal voorlopig nog wel enige tijd in beslag nemen, maar het is geen geheim dat SRO van de 24 Uren van Zolder in de toekomst graag een volledig 24 Uurs-evenement voor de FIA GT3 klasse zou willen maken.

Kampioenen
GT1 Anthony Kumpen GLPK Chevrolet Corvette C5R
GT2 Rudi Penders/Franz Lamot Prospeed Porsche 996 GT3 RS
GT3 Henk Haane/Jean Claude Meert First Motorsport Porsche 996 Cup GT3.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet