Retro diversen

Retro: Autosport staat centraal tijdens DAF Museumdagen

DAF Museum Formule 3 race-autos

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017 organiseert het DAF Museum in Eindhoven de jaarlijkse DAF Museumdagen. Dit jaar staan deze museumdagen in het teken van 'DAF Sport & Specials'. Op zondag 1 oktober wordt in het DAF Museum een unieke bijeenkomst gehouden met bekende DAF autosportcoryfeeën.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In het DAF Museum zal op zondag 1 oktober om 14.00 uur een uitgebreide gespreksronde plaatsvinden met Rob Koch (voormalig DAF Autosportmanager), Gijs van Lennep (DAF Formule 3), David van Lennep (DAF rally's, waaronder London-Sydney Marathon), Peter Hissink (DAF wereldreizen en London-Sydney Marathon), Wim Luijbregts (DAF Rally's begin jaren 70) en Hans Deen (DAF Circuitraces).
De gesprekken worden geleid door Geert Vermeer, vicevoorzitter DAF Museum en wordt ondersteund door uniek beeldmateriaal uit de jaren 60 en 70.
Vermeer is enthousiast: "Het is niet waarschijnlijk dat we deze mannen nog een keer bij elkaar krijgen. De anekdotes, de echte verhalen van toen, het wordt uniek". Aldus Vermeer die de mannen persoonlijk goed kent.

Jan de Rooy, succesvol met DAF in Parijs-Dakar zal eveneens zondag 1 oktober aanwezig zijn, maar dan bij de presentatie van de DAF Parijs-Dakar Trucks.

Diverse nog niet eerder tentoongestelde voertuigen passend in het thema 'DAF Sport & Specials' zijn het hele weekend aanwezig, zowel op het buitenterrein van DAF Trucks alsook in het DAF Museum. Ook zijn er presentaties van modelbouw en tal van andere activiteiten. Het wordt een groot evenement voor jong en oud.

Er zijn speciale toegangsprijzen: volwassenen € 7,00, kinderen van 5 tot 15 jaar € 3,00.
Museumkaarthouders hebben op vertoon van hun museumkaart gratis toegang.

Ruime gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein van DAF Trucks.
Historische DAF bussen rijden van en naar het DAF Museum.

Vorig jaar werden de DAF Museumdagen bezocht door ruim 3000 personen.

De DAF museumdagen zijn zowel op zaterdag alsook op zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Locaties: DAF Museum, Tongelresestraat 27, 5613 DA Eindhoven
DAF Trucks buitenterrein, Hugo van der Goeslaan 1, 5643 TW Eindhoven

Musemdagen Banner 2017

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet