GT

GT4 European Series Northern Cup: Vallen de titels in Zandvoort dit aankomende weekend?

ekris-bmw

Circuit Zandvoort is aankomend weekend de gastheer voor de vijfde ronde van het GT4 European Series Northern Cup. De twee races beloven een waar spektakel te worden waarbij zowel bij de rijders in de zilver cup als het team kampioenschap de titels in de Zandvoortse duinen beslist kunnen worden. Ekris Motorsport en hun rijders staan bovenaan de kampioenschapstand in de deze voorlaatste ronde in Nederland. De strijd in Pro-AM en AM is nog helemaal open met verschillende teams die nog strijden voor de topposities. Ruim 33 fraaie GT's zijn er ingeschreven,voor de in onze beleving, hoogtepunt van het DTM-weekend.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto: PR

ende koebolt


Ekris Motorsport rijders Ricardo van der Ende en Max Koebolt (Ekris M4 GT4) wonnen drie van de laatste vier wedstrijden en kunnen de titel eigenlijk niet meer ontlopen in de strijd om de 2017 GT4 European Series Northern Cup Silver Cup titel voor hun eigen thuis publiek. Na acht races hebben Van der Ende en Koebolt 162 punten binnen gereden, 92 meer dan Lennart Marioneck met de KTM X-Bow GT4 en 100 meer dan Street Art Racing coureur Jérôme Demay met de Aston Martin Vantage GT4.

Marioneck, die niet van start ging op de Slovakiaring, keert nu terug in de RYS Team Kiska KTM X-Bow op Zandvoort met als nieuwe teamgenoot de jonge Nederlandse coureur Willem Meijer, die zijn debuut maakt in de GT4 klasse.

Moore

Matt Nicoll-Jones en William Moore (Academy Motorsport) maken dit seizoen geen kans meer op de titel, maar het Engelse duo heeft nog wel uitzicht op een tweede positie, met slechts één punt achterstand op Demay. Pavel Lefterov en John-Louis Jasper (RN Vision STS) staan nu vijde in de titelstrijd maar zullen er alles aan doen om aan het einde van het seizoen in de top drie te finishen.

braams-Huisman

In de Pro-AM klasse verdedigen de Las Moras Racing rijders Duncan Huisman en Luc Braams hun 25 punten voorsprong op Jan Kasperlik (Allied-Racing). Huisman en Braams verzamelden 125 punten met Kasperlik en Timothy Stupple op 25 punten achterstand.

Kasperlik heeft in de GT4 European Series kampioen Jörg Viebahn een nieuwe teamgenoot die Stupple vervangt in de nummer 22 Porsche Cayman CS MR GT4. Na een dubbele overwinning in Slovakia afgelopen maand zijn de RN Vision STS coureurs Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu weer helemaal terug in deze titelstrijd met 95 punten.

Met 50 punten te verdelen op Zandvoort kan er nog van alles gebeuren in de AM-klasse. Giuseppe Ghezzi (Autorlando Sport) heeft een 28 punten voorsprong op de Scuderia Villorba Corse rijders Romy Dall'Antonia en Giuseppe Fascicolo, terwijl de andere Maserati merkgenoot Manuela Gostner daar slechts twee punten achterstaat. Eduard Anton, Dario Cerati en Maurizio Fondi maken daarachter ook nog kansen.

Het startveld op Zandvoort wordt nog aangevuld met een aantal wagens uit de GT4 European Series Southern Cup met deelnames van Energy by ART (Porsche), CMR (Ginetta) en TFT Racing (Porsche). Vier andere wagens maken hun debuut dit seizoen. MOMO Megatron Team Partrax zetten een Porsche Cayman CS MR GT4 in, terwijl het Britse kampioenschaps team Ebor GT Motorsport een Maserati GranTurismo MC GT4 aan de start brengt. Het Zweedse Primus Racing team (Ginetta) en Ricknaes Motorsport (Porsche) mengen zich ook in de serie op Zandvoort.

Verschuur-Mclaren
Equipe Verschhur zet een McLaren 570s GT4 in voor de Engelsman Finlay Hutchison en de Hongaar Csaba Mór.

De raceactie start op vrijdag 18 augustus met twee vrije trainingen op 11.15 en15.40 uur. De kwalificatie voor de twee races wordt betwist op zaterdag rond 12.15 uur. Ook op zaterdagmiddag de eerste race op 17.50 terwijl de tweede race op zondag om 9.45 begint.

Beide races worden live gestreamd op de GT4 European Series Northern Cup site en op het GTWorld YouTube kanaal. Live timing van alleacties zijn te zien op north.gt4series.com/live/.

Stand teams:
1. Ekris Motorsport 159
2. RN Vision STS 76
3. RYS Team KISKA 62
4. Academy Motorsport 55
5. Las Moras Racing 54

Stand zilver cup:
1. Ricardo van der Ende/Max Koebolt 162
2. Lennart Marioneck 70
3. Jerome Demay 62
4. Matt Nicoll-Jones/ William Moore 61
5. Pavel Lefterov/ John-Louis Jasper 55

Stand Pro-Am:
1. Duncan Huisman/ Luc Braams 125
2. Jan Kasperlik/ Timothy Stupple 100
3. Gabriele Piana/ Razvan Umbrarescu 95
4. Peter Terting / Daniel Rymes 81
5. Andrew Meyrick/ Stephen Pattrick 57

Stand AM:
1. Giuseppe Ghezzi 118
2. Romy Dall'Antonia/ Giuseppe Fascicolo 90
3. Manuela Gostner 88
4. Manuele Mengozzi 78
5. Eduard Anton 73

Stand Pirelli Junior Cup:
1. Max Koebolt 159
2. Razvan Umbrarescu 58
3. Charlie Robertson 50
4. Pavel Lefterov 50
4. John-Louis Jasper 50
5. Denis Dupont 45

DEELNEMERSLIJST Zandvoort

TIJDSCHEMA Zandvoort


Reacties

  • 0
  • 0
   
  sven2199 17 augustus 2017 14:44

  Wat een deelnemerslijst, alleen jammer dat er geen Lotus Evora gt4 meedoet.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 19 augustus 2017 11:34

  Die Lotus Evora GT4 is niet meer gehomologeerd.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet