VLN

VLN: Nordschleife debuut voor Beitske Visser bij ROWE 6 Std. Rennen

De fans kunnen a.s. zaterdag naar de Nordschleife en zondag eventueel nog naar de DTM op Zandvoort. Keuze genoeg! Dit weekend tevens na 24U Nürburgring het tweede seizoenshoogtepunt, de ROWE 6std. Rennen ADAC Rhein Ruhr Pokal waarvoor maar liefst 172 auto's staan ingeschreven.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN/Willem J. Staat

VLN-1502870465


Nordschleife debuut voor Beitske Visser bij Rowe 6 Std. Rennen
Beitske Visser maakt dit weekend haar toerwagendebuut tijdens de Rowe 6 Std. Rennen.
Beitske Visser start a.s. zaterdag samen met de Deen Mikkel Jensen en de Duitser in een BMW M235i Cup van Sorg Rennsport haar Nordschleife debuut. De ROWE Racing BMW M4 GT3 wordt bemand door Nordschleife expert Dirk Adorf, BMW Junior Ricky Collard en Thorsten Drewe. Om over de felbegeerde Nordschleife Permit te beschikken moeten de Junioren eerst met een minder pk krachtige bolide de nodige kilometers maken.

De gloednieuwe AMG Mercedes GT4 wordt door de testteams van Black Falcon en Uwe Alzen Automotive ingezet. Voor Black Falcon komen Jan Seyffarth, Alexander Toril Buquoi, Fidel Leib en Stefan Karg in actie. De Nordschleife experts Fabian Hamprecht, Mike Stursberg en Thomas Jäger komen voor het team van Alzen in actie, die zelf dit weekend aan de pitmuur staat. Omdat beide auto's nog niet als GT4 zijn gehomologeerd, staan ze in de SPX klasse ingeschreven.Veel kanshebbers voor de eindzege

Voor de eindzege staan maar liefst 16 GT3'S ingeschreven. De teams van Manthey Racing, Falken Motorsports, ROWE Racing, Black Falcon, Haribo Racing, Montaplast by Land Motorsport, Phoenix, Frikadelli Racing en Walkenhorst zijn op volle sterkte vertegenwoordigd. Ook in de TCR en KTM klasses zijn de nodige nieuwe combinaties te zien. De inschrijvingslijst telt 172 inschrijvingen, 20 verschillende merken, 467 coureurs uit 29 landen waaronder acht vrouwelijke. In totaal 56 VLN Specials, 43 standaardtoerwagens, 60 Cup auto's en nog eens 13 Groep H(Hobby) voertuigen. Traditioneel vindt de kwalificatie a.s. zaterdag van 8.30u tot 10.00u plaats. De wedstrijd begint om 12.00u en eindigt om 18.00u. Dit keer maar liefst 50% meer wedstrijdafstand.

IMG 4261

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 16 augustus 2017 21:00

  Liever 1 dag VLN dan een seizoen DTM ! Een fantastisch kampioenschap waar ook de ware amateur aan zijn trekken komt.

  • 9
  • 0
   
  René de Boer 17 augustus 2017 09:40

  Nou, ook daarover valt nog wel wat te zeggen. Veel van die 'ware amateurs' rijden tegenwoordig RCN of RCN-GLP, omdat zelfs VLN voor velen al te duur is geworden. Vroeger kon je nog met een Clio of Saxo meedoen en had je plezier, want genoeg concurrentie. Nog maar een paar jaar geleden deden Clio-rijders Jurek/Olivo gewoon mee om het overall-kampioenschap (dat gebaseerd is op het aantal deelnemers per klasse). Bij de meest recente VLN-race stond er nog maar één Clio op de lijst, en was het daarboven allemaal minimaal M235i Racing Cup, Astra Cup en TCR. Datalogging, rijderscoaches, testdagen, grote trailers... Ik was gisteren nog even bij een Duitse amateurcoureur op bezoek, die een jaar of 15 geleden ook regelmatig VLN en 24h reed, met bevriende monteurs die de auto runden. Dat behoort inmiddels ook daar helaas tot het verleden, het wordt allemaal steeds groter en professioneler. Ik zeg niet dat dat slecht is, het is een natuurlijke ontwikkeling in de autosport, waardoor er daaronder weer ruimte ontstaat voor nieuwe klassen en initiatieven, maar 'ware amateurs' worden ook in de VLN een steeds zeldzamer verschijnsel.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 19 augustus 2017 13:07

  De equipe Visser/Jensen/Marschall ging als 114e van start, op weg naar een Nordschleife-ticket?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet