NASCAR

NASCAR: Met de Chevrolet Camaro ZL1 begint in 2018 een nieuw tijdperk in de Monster Energy Cup

Vandaag werd op het GM hoofdkwartier in Detroit, in aanwezigheid van zevenvoudig NASCAR Cup-kampioen Jimmie Johnson en Mark Reuss van GM Global Product Development de nieuwe NASCAR Cup-auto voor het seizoen 2018 onthuld.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Chevrolet Camaro ZL1 Race Car and Prodcution Car Side by Side Blue
Vandaag werd in Detroit de nieuwe 2018 Chevrolet ZL1 gepresteerd. Het standaard model en het Cup-model naast elkaar. Mooi zijn ze wel.


Met de Chevrolet Camaro ZL1 begint in 2018 een nieuw tijdperk in de Monster Energy Cup
De nieuwe Camaro Zl1 maakt tijdens de Speedweeks op Daytona zijn debuut en volgt de Camaro SS op. Met dit model wordt al sinds 2013 in de NASCAR Monster Energy Cup geracet. Mark Reuss: "Chevrolet, Camaro en ZL staan synoniem voor succes zowel op als naast het circuit."

Jimmie Johnson: "De nieuwe Camaro is een fantastisch uitziende auto met veel traditie waardoor het bij de fans een groot succes is. En omdat ik al dagelijks van de ZL1 op de weg geniet, kijk ik er nu al naar uit om er mee op het circuit te racen."

Chevrolet Camaro ZL1 Race Car Front
Front aanzicht.

Chevrolet engineers hebben een arsenaal van vloeiende dynamische computer analyses zowel windtunneltests op schaal en op gereduceerde wijze uitgevoerd om de aerodynamische performance te optimaliseren.

Jim Campbell, Vice President van GM Motorsports en Performance Vehicles: " Zowel in de professionele sportscar als de amateur racerij, de Xfinity-series en drag racing hebben racers van de Camaro gebruik gemaakt en races gewonnen. Naar de Camaro ZL1 in de Monster Energy Cup-series kijken wij nu echt uit."

Bij de introductie vandaag waren afgevaardigden van Hendrick Motorsports, Richard Childress Racing, Chip Ganassi Racing, Germain Racing, JTG Daugherty Racing en Leavine Family Racing aanwezig.

De typebenaming ZL1 werd in de zestiger jaren voor het eerst toegepast en refereerde aan een door Chevrolet ontwikkelde aluminium motor die vooral in roadracing dominant was. Via een speciaal bestelsysteem kwam een aantal Chevrolet dealers aan deze motoren die zowel op de weg als op de dragstrip een succes werden.

Chevrolet Camaro ZL Race Car Profile
Het ziet er gelikt uit bij Chevrolet.

Meer dan 40 jaar later wordt de ZL1 opnieuw geïntroduceerd als de ultieme performance Camaro en die direct vanaf de showroom vloer het nodige biedt om op de baan succes te hebben. De 2018 ZL1 Camaro wordt aangedreven door 650 pk. sterke V8 90 graden motor.


Chevrolet Camaro ZL1 Race Car Rear
Het fraaie achteraanzicht.

Het huidige SS Model heeft sinds 2013 70 overwinningen behaald. In totaal behaalden Chevrolet-coureurs 39 merkentitels waarvan 13 achtereenvolgende tussen 2003 en 2015. In totaal behaalden Chevrolet-coureurs 30 kampioenschappen. In 2016 behaalde Jimmie Johnson met het team van Hendrick Motorsports de titel.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet