V8 Supercars

V8 Supercars: Richie Stanaway maakt solo Supercars 2 debuut

Richie Stanway, in het verleden o.a. winnaar van de Duitse F3 titel met VAR, en tegenwoordig voor Aston Martin Racing in het WEC actief maakt dit jaar nog op Sydney Motorsport Park zijn debuut in de Dunlop2 Series voor het team van Prodrive. Vorig jaar reed Stanaway samen met Cameron Waters de Bathurst 1000. Dunlop 2 Series is Down Under de opstapklasse naar de Supercars.

Tekst Willem J. Staat
Foto Prodrive

2017 Richie Stanaway
Het is slechts een kwestie van tijd voordat Richie Stanaway definitief voor de Supercars kiest.

Richie Stanaway maakt solo Supercars 2 debuut.
Richie Stanaway, de afgelopen jaren vooral in diverse Formule klasses en GT's in Europa actief, maakt op Sydney Motorsports Park zijn debuut in de Dunlop2 Series, de opstapklasse naar de Supercars. Stanaway heeft eerder al door laten schemeren dat hij Europa de rug toe wil keren. Het debuut in de Dunlop2 series is tevens een voorbereiding voor de Enduros volgende maand.

Richie Stanaway: "Dit is een mooie kans om wat extra kilometers te maken zonder de druk van een co-rijder naast je. Het racen in Sydney betekent voor mij dat ik nu beter voorbereid ben dan vorig jaar. Ik ben erg dankbaar voor deze kans en ik ben benieuwd waar ik ten opzichte van de andere rijders sta.Ik heb kilometers getest maar racesituaties kun je nooit simuleren. Hier is ook wat gemakkelijker mee om te gaan zonder dat de kampioenschapskansen van de co-rijder op het spel staan."

Vorig jaar maakte de voormalige Monaco GP2 winnaar zijn debuut onder natte omstandigheden in de Sandown 500 en liet daarbij een zeer goede indruk achter.

Teambaas Tim Edwards: " Het was voor ons een "no-brainer" om Ritchie direct weer terug te halen. Zijn ervaringen en successen in Europa zijn veelzeggend en wij verwachten van hem dat hij presteert. Wat hij vorig jaar op Sandown in zijn allereerste Supercars wedstrijd liet zien, zegt voldoende over zijn potentieel.

De inschrijving voor het Super2 event op Sydney Motorsports Park geeft hem extra track time, voldoende wedstrijden en de kans om wedstrijdstarts te oefenen. Voor hem staat er niets op het spel en er is geen druk en dit is voor een coureur al een zeldzaamheid. Wij kijken er allemaal naar uit van wat hij gaat doen.

Super2 is het perfecte platform voor de volgende generatie talenten. In het verleden hadden wij succes met Chaz Mostert en Cameron Waters en wij zijn van plan om voor de komende jaren nieuw talent een kans te geven."

Stanaway zal de No 6 PRA Super 2 Ford in Sydney besturen. Morgen begint voor Stanaway het testprogramma op Winton Raceway. De verwachting is dat Stanaway volgend jaar in de Supercars gaat uitkomen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet