IndyCar

Champcar Grand Prix in Assen op 1 en 2 september bevestigd

De Champ Car Grand Prix op het TT Circuit Assen vormt het toneel van de Europese comeback van de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Een professioneel driedaags FIA gecertificeerd autosportevenement op het TT Circuit Assen, waarbij ook voor het wereldberoemde MotoGP circuit nieuwe maatstaven gelden.

Tekst: PR

The American interpretation of Grand Prix racing
Met races in extreem snelle formulebolides op een diversiteit aan circuits, waaronder stratencircuits, noemt men de Champ Car World Series ‘The American interpretation of Grand Prix racing’.

Wereldberoemde namen uit dit indrukwekkende autoracekampioenschap zijn Andretti, Fittipaldi, Unser, Rahal, Villeneuve, Mansell, Zanardi, Montoya en Tracy.

Met 800 pk en +350 km/h sterke V8 turbomotoren rijdend op methanol behoort de Champcar tot de top der gemotoriseerde sporten in de Verenigde Staten van Amerika.
In de USA, Canada, Mexico en Australië trekken Champ Car evenementen jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers naar de circuits, gemiddeld per evenement zo’n 150.000.

Nederlandse vertegenwoordiging
In het internationale geweld van onder anderen de Franse meervoudig kampioen Sebastian Bourdais, Paul Tracy uit Canada, Engelsman Justin Wilson en de Australiër Will Power, houden Charles Zwolsman en Nicky Pastorelli in het internationale deelnemersveld van de Champ Car World Series de Nederlandse eer hoog.
Net over de grens zijn dat de Belg Jan Heylen en de Duitser Andreas Wirth. Ook Jos Verstappen, die in augustus tijdens de RIZLA Racing Day op het TT Circuit enkele ronden reed, heeft voor 2007 serieuze Champ Car aspiraties.

‘3-Day Festival of Speed‘
De Champ Car Grand Prix kent naast de Champcar diverse hoogstaande supportraces en een aantrekkelijk showprogramma. Autosportfans, fans van Amerikaanse techniek en andere liefhebbers van ‘the American Way of Life’ treffen elkaar in en rond de paddock van het TT Circuit, waarmee Neerlands enige Champ Car Grand Prix, net als in ‘The States’ een waar driedaags ‘Festival of Speed’ wordt.

De races maken deel uit van de Champ Car World Series 2007 en worden volledig geregistreerd voor uitzending op belangrijke televisiezenders wereldwijd, waaronder ABC, ESPN, ESPN2, Fox Sports, Eurosport en Raceworld. Ook een Nederlandse omroep zal het evenement ‘LIVE’ uitzenden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet