Diversen

Rob Kamphues en zijn ‘Groot Hart’: full speed fun voor ernstig zieke kids op TT Circuit Assen

groot-hart

Op 5 en 6 augustus zijn de Gamma Racing Days 2017 op het racecircuit in Assen. TV-presentator en hobby-coureur Rob Kamphues is er weer bij. Voor zijn geliefde racesport, maar zeer zeker ook voor zijn andere passie: stichting Groot Hart. Met Groot Hart bezorgen Rob en zijn team ernstig zieke kids en hun familie een dagje full speed fun.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Toen hij 3 jaar was onderging Rob zelf een hartoperatie waaraan hij zijn leven heeft te danken. "Ik snap als geen ander hoe een ernstige aandoening of ziekte de rest van je leven kan bepalen. Ik wil een lach toveren op het gezicht van een kind of gezinslid met zulke zorgen", zegt Kamphues.

De kids krijgen een kijkje achter schermen dat voor 'normaal' publiek niet toegankelijk is. Dit jaar maken zij onder andere kennis met Robert Doornbos, Tom Coronel en rijders van de Supercar Challenge. Maar het hoogtepunt is met o.a. Rob als coureur racen over het circuit in een van de Groot Hart raceauto's: de Radical of de Wolf.

radical

"De kinderen leven helemaal op als ze er zijn. En nog mooier is hoe ze er naartoe leven. Ik krijg berichten van zowel kinderen als ouders en zelfs van de verpleegsters, om ons te vertellen dat de dagen worden afgeteld. Dat is toch fantastisch?!" Kamphues is van plan er ook dit keer weer een briljante ervaring van te maken.

Tijdens de Gamma Racing Days 2017 rijdt Kamphues in de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing, voor het eerst op Hankook banden. Met deze supersnelle auto pakte hij vorig jaar de 2e plaats in het kampioenschap. Dit jaar heeft hij zijn ogen opnieuw op de prijzenkast gericht.

kamphues

Rob: "Hopelijk kan ik een van de kids weer een beker mee naar huis geven als prijs voor de moed die ze als kinderen tonen! Deze kanjers van kinderen en hun papa's, mama's, broertjes en zusjes even een onvergetelijke dag bezorgen. Daar is het om te doen bij Groot Hart."

De demorondes van Groot Hart zijn op:
- Zaterdag 5 augustus tussen 12.09 – 13.04, exact slot nog niet bekend
- Zondag 6 augustus tussen 12.27 – 13.17, exact slot nog niet bekend

De races waaraan Rob deelneemt:
- Race 1: zaterdag 5 augustus, 14.33 – 15.38, 60 min. + 1 lap
- Race 2: zondag 6 augustus 16.28 – 17.18, 45 min. + 1 lap
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet