Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Groeten vanaf de Total 24 Hours of Spa

Parade 1
De parade met raceauto's vanaf het circuit naar Spa is een vast onderdeel.

Vorige week vond op het Circuit de Spa-Francorchamps de 69e editie van de 'Total 24 Hours of Spa' plaats, de grootste GT3-race ter wereld en het onbetwiste seizoenshoogtepunt van de Blancpain GT Series en de Intercontinental GT Challenge. Een fantastisch startveld met 63 auto's in de hoofdrace en een meer dan aantrekkelijk bijprogramma met FIA EK Formule 3, Peugeot 308 Racing Cup en Lamborghini Super Trofeo waren de ingrediënten voor een rondom geslaagd raceweekeinde, waarin er erg veel te beleven viel. Voor uw verslaggever was het één van de drukste weekeinden van het jaar, met naast de werkzaamheden voor deze website ook diverse persberichten en vertalingen voor de organisaties van de GT-race en de Formule 3, enkele commerciële opdrachtgevers en een dagblad. Maar tussentijds was er gelukkig ook nog ruimte om het nodige vast te leggen voor onze traditionele impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Vision Sport Agency/Olivier Beroud/Pascal Saivet/Laurent Cartalade/David Bristo; Rebocar/René de Boer

Parade 3

Op dinsdag was er al de 'Bronze Test', vanwege geluidsbeperkende maatregelen een dag eerder dan gebruikelijk, omdat op dinsdag ook de Formule 3 al testte. Op woensdag vond de parade naar het centrum van Spa plaats.

Parade 2

Belangstelling genoeg.

Parade 4

Dé kans voor het publiek om dichtbij de raceauto's te komen.

Parade 5

Twee Mercedes-AMG GT3's met Nederlandse deelnemers, vooraan de auto met Renger van der Zande en daarachter die van Indy Dontje.

Smurfen Parade

De nummer 991-Speedlover-Porsche uit de nationale klasse was uitgevoerd in 'Smurfen'-design,en natuurlijk kwamen de smurfen ook naar de parade gesmurft.

Paspop 480

Op weg naar het circuit ontdekten we deze dame langs de weg, als reclame voor een bedrijf in autosportbenodigdheden. Ze stond er wat ongemakkelijk bij...

IMG 6846

Het Total-tankstation bij het circuit is er al sinds mensenheugenis. Erachter is nu eindelijk een aanvang gemaakt met de bouwwerkzaamheden voor wat een prachtige nieuwe shop moet worden, de opvolger van de vermaarde 'Boutique du Circuit' met boeken, modelauto's, tijdschriften en meer interessante zaken. Die had eigenlijk vorig jaar al klaar moeten zijn, maar het nemen van alle ambtelijke hordes nam meer tijd in beslag dan gepland.

IMG 6873

Dankzij de medewerking van promotor SRO konden we onze testauto, een Audi R8 V10 Spyder, parkeren op de 'Supercar parking' in het rennerskwartier. Omdat we ook nog eens op loopafstand van het circuit waren ondergebracht, hoefden we de auto vier dagen lang niet aan te raken - hoewel dat uiteraard ook bepaald geen straf is.

IMG 6850

Deze wat geheimzinnige presentatiestand was van BMW. Binnen werd de nieuwe M5 getoond.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet