Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande test nieuwe Ligier op Autobahn

IMG 7017
De nieuwe Ligier in de kleuren van Visit Florida

Op een baantje met de geweldige naam 'Autobahn Country Club' in Joliet in de staat Illinois testen Renger van der Zande en zijn Belgische teamgenoot Marc Goossens vandaag voor het eerst met hun nieuwe Ligier LMP2, waarmee ze komend weekeinde voor de eerste maal uitkomen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op het circuit van Road America. Zoals al eerder gemeld koos het Visit Florida-team na teleurstellende resultaten met de Riley-Multimatic-LMP2 voor een nieuwe Ligier om daarmee het IMSA-seizoen te kunnen afmaken.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Renger van der Zande

IMG 7018

Op het moment dat we hem even spreken, heeft Van der Zande nog niet gereden, ook omdat het nog nat is vanwege regen. "Vanmorgen hebben we een stoeltje gemaakt en heeft Marc wel al een aantal ronden kunnen rijden, maar ik kan dus nog niks zeggen over de verschillen vanuit het perspectief van een rijder", zegt Van der Zande. "Wel weet ik dat het voor de monteurs allemaal een stuk makkelijker was dan de Riley: ze hebben binnen een week de auto helemaal perfect in orde, het is lekker om aan te werken, het zit allemaal dichtbij, het is 60 kg lichter, dus wat dat betreft gaan we er op vooruit. En in plaats van dat we een testteam zijn en alles zelf moeten uitvinden, zit er hier gewoon een 'manual' bij, een boek met allerlei gegevens, dus dat is heel prettig werken. Zometeen, als het droog is, stap ik ook even in."

IMG 7019

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet