Formule 3

F3: Nieuw F3-team 'BullFrog' will met twee auto's starten in Macau

170801 F3
Dallara-F3 met BullFrog-opschrift in Spa

Toegegeven, we hadden er een beetje een 'Shannon'-gevoel bij (wie de naam 'Shannon Racing' niets zegt, moet maar eens via Google zoeken), maar de aankondiging van een nieuw team in de Formule 3 is om te beginnen positief. Een beetje verstopt in de Formule 3-paddock op het circuit van Spa-Francorchamps stond afgelopen zaterdag een grotendeels witte Dallara F3, voorzien van de naam 'BullFrog'. Daarachter gaat een Frans initiatief schuil om jonge racetalenten een opleidingstraject via Formule 4, Formule 3 en Formule 2 aan te bieden dat uiteindelijk moet leiden tot een plek in de Grand Prix-racerij.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA EK F3/Thomas Suer

Initiatiefnemer van het project is een Fransman met de naam 'JC', die niet nader bekend wil worden. "JC is genoeg." Er is een connectie met Canon en de display op Spa werd verzorgd door het Britse team T-Sport, maar het staat nog niet vast dat T-Sport ook inderdaad onder de naam 'BullFrog' actief gaat worden. Wel is het de bedoeling om twee auto's aan de start te brengen van de Formule 3-Grand Prix van Macau in november van dit jaar, als voorbereiding op een volledig EK-programma in 2018. Meer details waren er ook niet te krijgen, dus het is allemaal nog erg vaag, maar we hebben de eerste aankondiging in ieder geval gehoord en we wachten komende ontwikkelingen af.

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 augustus 2017 17:42

  Mensen in de autosport die niet bij naam genoemd willen worden, meestal een veeg teken

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 augustus 2017 17:57

  JC staat voor Jean-Charles (achternaam is nog onbekend), een in Londen woonachtige Fransman. Of 'Bullfrog' in het EK F3 naam gaat maken valt te bezien.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 augustus 2017 18:29

  JC schijnt gebruik te willen maken van de door Neil Brown ontworpen NBE-motor die in 2014 haar opwachting maakte in de F3. Vorig jaar maakte Threebond (T-Sport) als enige in het EK gebruik van de MBE-motor, dat was niet een echt een groot succes. We zullen het gaan zien in Macau.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 02 augustus 2017 08:30

  Dapper, aangezien de toekomst van F3 nog erg onduidelijk is in verband met GP3 kan ik me niet voorstellen dat ze een auto gekocht hebben. Wel een beetje vreemd verhaal van "JC"

  • 0
  • 0
   
  Drrrrkkk 02 augustus 2017 13:38

  ... en laat me raden: in praktijk gaat Colin Kolles dit nieuwe topteam runnen? ;-)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet